Sokak köpekleri bilgi notu

Sokak köpekleri konusunda AK Parti Meclis Grubu adına görüşümüzü soran Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’na gönderdiğim bilgi notunun özetini sizlerle paylaşıyorum.Sorun sokak köpekleri değil...

Sokak köpekleri konusunda AK Parti Meclis Grubu adına görüşümüzü soran Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’na gönderdiğim bilgi notunun özetini sizlerle paylaşıyorum.

Sorun sokak köpekleri değil kontrolsüz popülasyondur. Konu, popülasyon kontrolü ve saldırgan hayvanların rehabilitasyonu şeklinde gündeme getirilse idi bu kadar büyük tepki oluşmazdı. Ancak sokak köpeklerinin varlığı bir sorunmuş gibi konuşulunca insanların aklına dükkanlarının önünde yatan, sokakta gezinen, bakımını üstlendikleri gariban hayvanlar geliyor. Doğal olarak tepki veriyorlar.

Hayvan severlerin de büyük bölümü sorunun farkındadır. İnsanların zarar görmesine karşıdır. Doğru mesajlar üretilmeli, iletişim internetteki trollerin, kışkırtıcıların eline bırakılmamalıdır.

Sokak köpekleri bilgi notu - Resim : 1

Yasa tasarısına dair en temel sorun, bir uzlaşı zeminin aranmamış olması. Tasarı hazırlanırken mutlaka şu grupların görüşlerinin alınması gerekiyor:

Veteriner hekim örgütleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aydınlık’a veda 03 Haziran 2024 | 2.384 Okunma Deniz Akkaya ne söylemek istiyor? 31 Mayıs 2024 | 3.446 Okunma Nefret her zaman kaybettirir 29 Mayıs 2024 | 2.919 Okunma Sokak köpekleri bilgi notu 27 Mayıs 2024 | 1.787 Okunma Milletvekillerine Açık Mektup 22 Mayıs 2024 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar