Deniz Akkaya ne söylemek istiyor?

Deniz Akkaya, 15 yaşındaki kızından şiddet gördüğünü söylüyor. Görülmedik şey değil, ebeveynine şiddet uygulayan çocuklar var. Görülmedik olan ebeveynin çocuğunu sosyal medya...

Deniz Akkaya, 15 yaşındaki kızından şiddet gördüğünü söylüyor. Görülmedik şey değil, ebeveynine şiddet uygulayan çocuklar var. Görülmedik olan ebeveynin çocuğunu sosyal medya aracılığı ile ifşa etmesi!

Belli ki Deniz Hanım, hakkında konuştuğu kişinin henüz bir çocuk olduğunun bilincinde değil. Kendi yetiştirdiği ve sorumluluğu da kendisine ait olan bir insan hakkında böyle şeyler yazarak bizi neye inandırmak istiyor acaba? Kızının aslında bir şeytan olduğuna falan mı? İnsanın kendi öz çocuğu ile arasındaki bir anlaşmazlığı dışarıdan bakan biriymiş gibi ortalığa saçması gerçekten çok acayip.

Deniz Hanım’ın yasalardan ve evrensel normlardan da haberi olmadığı anlaşılıyor. Çocuklar, -salt çocuk oldukları için- özel yasalara tabidirler. Devletin asli görevlerinden biri çocukları korumaktır. Devlet gerektiğinde çocuğu anne babasına karşı da korur. Çünkü bir çocuğun annesi olmanız onu sizin mülkünüz yapmaz.

Deniz Akkaya ve kızı ile ilgili ilk anormallik bu değil. Daha önce de anne-kız bikini reklamı için poz vermişlerdi. E ne var bunda demeyin, çünkü kızcağız o zaman henüz on yaşında idi. On yaşındaki bir kız çocuğunu bikini reklamında oynatarak para kazanmak ne kadar etik tartışılır. Kızın babasının açtığı dava sonunda o resimler kaldırılmıştı.

Deniz Akkaya, kızının babası olan şahısla ilgili de çok ağır ifadeler kullanıyor. Deniz Hanım’ın söylemine bakılırsa bu iki yetişkin insan hayli sorunlu bir ilişki yaşamışlar. Şimdi anası tarafından suçlanan çocuk da o çatışma arasında büyümeye çalışmış. Zaten bu hikayede bir kurban varsa eğer o kızcağızdan başkası değil.

Sokak köpekleri konusundaki tartışma çok açık bir gerçeğin altını çizdi: Demokratik toplumda “kapalı siyaset” üretmeye kalkmak sizi rakipleriniz karşısında açığa düşürür, hatanızı telafi etseniz bile yara alırsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aydınlık’a veda 03 Haziran 2024 | 2.384 Okunma Deniz Akkaya ne söylemek istiyor? 31 Mayıs 2024 | 3.446 Okunma Nefret her zaman kaybettirir 29 Mayıs 2024 | 2.918 Okunma Sokak köpekleri bilgi notu 27 Mayıs 2024 | 1.787 Okunma Milletvekillerine Açık Mektup 22 Mayıs 2024 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar