Milli sporcular, milli ayıplar

Ülkemize dünya şampiyonluğu gururunu yaşatan kadın milli voleybol takımımıza teşekkür ederiz. Dünyanın en başarılı takımlarını dize getirerek alınan, her adımı hak edilmiş bu...

Ülkemize dünya şampiyonluğu gururunu yaşatan kadın milli voleybol takımımıza teşekkür ederiz. Dünyanın en başarılı takımlarını dize getirerek alınan, her adımı hak edilmiş bu şampiyonluk hiç de sıradan bir başarı değil. Kızlarımız, Ay Yıldızlı forma ile beraber isimlerini Dünya spor tarihine altın harflerle kazıdılar.

Ay yıldız demişken….

Kocaman Vestel yazısının yanında ay yıldızı seçebilmek için formaya biraz dikkatli bakmak, hatta mümkünse büyüteç kullanmak gerekiyor. Başka milli takımların formalarında sponsor reklamı ya hiç yok ya da makul ölçülerde yer alıyor. Bizim takım ise adeta Vestel Manisaspor gibi giyinmiş. Sponsor adı o kadar büyük ki milli sembolümüzü bile geride bırakmış. Yabancılar Vestel yazısını Türk devletinin özel bir işareti sanıyor!

Bu konudaki sorumluluk ise Vestel’e değil federasyona ait. Reklamcılar ne kadar yer verilirse onu sonuna kadar kullanırlar. Standartları koymak, sınırları çizmek sponsorun değil, sponsorluğu alan kurumun görevidir.

***

Voleybolcularımızın başarısını ideolojik saplantılarına meze etmeye kalkan hadsizler oldu. Kimi gazeteci, kimi profesör, görsen bir şey zannedeceğin tipler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 59 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.435 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar