MHP ve ‘gazeteci’

MHP, bildiğiniz MHP, Milliyetçi Hareket Partisi. Gazeteci ise bildiğimiz türde değil, tırnak içinde, nedenine birazdan geleceğiz.Yakın tarihin önemli cinayetlerinden biri Sinan Ateş cinayeti. Önemi, Ateş’in kısa bir...

MHP, bildiğiniz MHP, Milliyetçi Hareket Partisi. Gazeteci ise bildiğimiz türde değil, tırnak içinde, nedenine birazdan geleceğiz.

Yakın tarihin önemli cinayetlerinden biri Sinan Ateş cinayeti. Önemi, Ateş’in kısa bir süre Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapmış olmasından ileri geliyor. Kısa bir süre diyoruz ya hani, Ateş’in görevde kaldığı süre sadece 1 yıl 3 ay. Bahçeli’nin MHP genel başkanlığı döneminde göreve getirilen Ocak Genel Başkanlarının ortalama 5 yıl görevde kaldığı düşünülürse Ateş’in gerçekten çok kısa bir süre o makamda kaldığı anlaşılıyor.

Görevden kendisi mi ayrıldı, yoksa görevine son mu verildi orası hala bir muamma. Ortada pek çok iddia olmakla beraber, MHP’nin -tam olarak bilmediğimiz bir sebeple- Sinan Ateş’i genç kadrolarından uzakta tuttuğu bir gerçek.

Ateş, öldürülmeden hemen önce operasyonculuğu ile meşhur bir internet sitesinde İyi Partililer ile fotoğrafları yayınlanmıştı. Hemen arkasından hain bir pusu ile katledildi.

Asıl tuhaflık da işte bu andan itibaren başladı. Ülkücülerin kanını içse doymayacak türde azılı Kürtçüler, aşırı solcular, Avrupa fonlu tipler, hep bir ağızdan MHP’ye yüklendiler. Yaratılmak istenen algı Ateş’in MHP tarafından ortadan kaldırıldığı yönündeydi. MHP, bu konuları kurumsal olarak ciddiye alıp yanıt vermedi. Yöneticileri ise soru geldiğinde “deli saçması” deyip geçti.

O dönemin en net tespiti, bu konuları belki de en iyi bilen bir isimden, Doğu Perinçek’ten geldi. Perinçek, kendisine yöneltilen bir soru üzerine “bu MHP’ye yönelik bir Gladyo/FETÖ operasyonudur, cinayeti Gladyo işledi, suçu MHP’ye yıkmaya kalkıyorlar” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.166 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.440 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.807 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.226 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.990 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar