Kurtların ve kuzuların seçimi

Demokrasi, iki kurt ve bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini oylamasıdır.Bu söz kime ait bilmiyorum ama, Batı tipi çağdaş demokrasiyi çok güzel tarif ediyor. Tabii ki oy verenlerin çoğu kuzular ama kanunlar kurt...

Demokrasi, iki kurt ve bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini oylamasıdır.

Bu söz kime ait bilmiyorum ama, Batı tipi çağdaş demokrasiyi çok güzel tarif ediyor. Tabii ki oy verenlerin çoğu kuzular ama kanunlar kurt kanunu.

Tepeden tırnağa silahlanmış, zengin ülkelerin yoksul olanları kafasına göre itip kaktığı, ülkelerin içinde de zenginlerin yoksullara aynısını yaptığı bir düzen. Herkes kapitalizmde tek kutsalın para olduğunu biliyor ama kimsenin bunu açıkça itiraf etmeye niyeti yok. Çünkü para söylenebilecek tüm sözleri satın alıyor, satın alamadıklarını da susturuyor.

Bu yazının yazıldığı saatlerde Türkiye hala oy kullanıyordu. Seçimin sonucu ne olursa olsun tüm oyun kurtların kanununa göre oynandı. Bizler de “kuzu kuzu” o oyuna dahil olduk.

Abartıyor muyum? Tüm seçim sürecine damga vuran şeyin para olduğunu inkar edebilir miyiz? Ekrem İmamoğlu’nun adamlarının üst üste dizip kule yaptığı kirli para ile değil bir, on seçim kazanılır. Değil bir, on CHP ele geçirilir.

İYİ Parti’nin il başkanı, “CHP’liler başkan adaylarımıza çekilmeleri için rüşvet teklif etti.” diyor. “YRP’nin tüm kampanyasını İmamoğlu fonladı.” deniliyor. Para o kadar çok ki desteği garantilemek için Kandil’e, PKK’ya bile göndermişler! Ben söylemiyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin en yetkili ismi söylüyor! E ama bugüne kadar neden hiç müdahale edilmemiş? Demek ki birileri bu “para ilişkilerine” dokunulmasını engelliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.158 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.816 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.350 Okunma Döner partisi ve ters kelepçe 24 Nisan 2024 | 2.034 Okunma Bu kızlar neden babasız? 22 Nisan 2024 | 6.534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar