Kılıçdaroğlu serbest düşüşte

İngiltere polisi, Kral Charles’ın taç giyme töreni sırasında Graham Smith ve elli kadar arkadaşını tutukladı. Smith ve arkadaşlarının “suçu” monarşiye karşı olmak, “cumhuriyet...

İngiltere polisi, Kral Charles’ın taç giyme töreni sırasında Graham Smith ve elli kadar arkadaşını tutukladı. Smith ve arkadaşlarının “suçu” monarşiye karşı olmak, “cumhuriyet istiyoruz” demekti.

Aynı sırada, İngiltere’nin dünya ölçeğindeki yayın organı The Economist, “Türkiye’ye demokrasinin gelmesi için Erdoğan’ın gitmesi lazım” diye manşet atıyordu. Emperyalizm, iki yüzlülüğün kitabını yazmıştır diyorduk ama bu kadar ileri gittiği zamanlar pek az olmuştur. Çünkü The Economist bununla yetinmedi, resmi Twitter hesabından “Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz” diye bir de mesaj paylaştı. O da yetmedi, ergenler gibi kapak fotoğrafına da “Erdoğan gitmeli” sloganını koydu!

“Çüş artık” mı diyelim “yuh artık” mı diyelim, İngilizcesini bilenler uygun olan tabiri seçsinler.

Aslına bakarsanız The Economist, İngiltere’den de büyük bir etkiye sahip. Dünyadaki tefeci sermayenin sesi. Kendi gazetecilik itibarlarını yerle bir etme pahasına Kılıçdaroğlu’nu desteklemeleri akla tek soruyu getiriyor: Kılıçdaroğlu küresel çetelere, tefeci sermayeye ne vadetti?

Üstelik destekçiler cephesi onlarla da sınırlı değil.

Dünyayı kan gölüne çevirmiş Batılı emperyalist ülkelerin adayı kim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 72 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.435 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar