Kebapların ve zenginlerin meclisi!

Eğlenceli ülkeyiz. Gün geçmiyor ki tuhaf görüntülerle, akıllara ziyan durumlarla karşılaşmayalım. Geçim derdimiz olmasa, bir de Gazze’deki mazlumların başına gün yirmi dört saat bomba yağmasa...

Eğlenceli ülkeyiz. Gün geçmiyor ki tuhaf görüntülerle, akıllara ziyan durumlarla karşılaşmayalım. Geçim derdimiz olmasa, bir de Gazze’deki mazlumların başına gün yirmi dört saat bomba yağmasa doya doya gülmeyi de başaracağız. Ama bu şartlar altında şahit olduklarımız bizi komediden ziyade trajediye çıkarıyor.

MECLİSTE KEBAP YENİLEMEZ Mİ? AK Partili bir vekilin TBMM’de mangal yaktırıp vekil arkadaşlarına kebap ikram etmiş. Vatandaş tepkili. Ancak tam olarak neye tepki veriliyor, kebaba mı, mangala mı yoksa zamanlamaya mı bunu anlamak güç.
Şayet tepkimizin sebebi TBMM’de kebap yenilmesi ise, o mekanda daha neler neler yeniliyor. En önce vatandaşın hakkı yeniliyor, hem de hiç ayrım gözetilmeden. Yani kebaba gelene kadar itiraz edecek çok şey var. Neden onları konuşmuyoruz acaba?
Yok tepkimiz mangal yakılmasına ise TBMM’de mangaldan başka yakılan çok şey var. En önce işçinin, emeklinin, çiftçinin çırası yakılıyor. Mangala gelmeden bunlara itiraz etsek ya!
İtirazınızın sebebi yeme içme işinin gösterişli bir şekilde, hava atar gibi yapılması mı? Size tavsiyem, Ankara’nın lüks mekanlarında vekillerin, vekil çocuklarının nasıl bir yaşam sürdüğüne şöyle bir göz atmanız. Masalarda ödenen hesaplar o bahçedeki kebaplara falan rahmet okutur.
Efendim hiçbirine değil zamanlamaya itiraz ediyorsak, kusura bakmayın bu da biraz aşırı saflık olmuyor mu? Maddenin üç hali gibi, Türkiye’deki siyasetçinin de iki ayrı fazı olduğunu bilmiyoruz? Seçime kadar başka, seçimden sonra başka… Siyasetçinin “seçim takvimi” dışında bir zamanlaması mı var Allah aşkına! MECLİSTE NİYE HEP ZENGİNLER VAR? Bu kebap konusu biraz daha deşelim. Ayıptır s&ouml...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.745 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.217 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.983 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.353 Okunma Döner partisi ve ters kelepçe 24 Nisan 2024 | 2.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar