Katilleri durdurun, hayvan haklarını Anayasa’ya alın

Eros isimli talihsiz kedinin bir insan müsveddesi tarafından nasıl işkence edilerek, dövülerek öldürüldüğünü gördük. Adam, el kadar kediye adeta bir canavar, bir düşman muamelesi yapıyor, tekmeliyor...

Eros isimli talihsiz kedinin bir insan müsveddesi tarafından nasıl işkence edilerek, dövülerek öldürüldüğünü gördük. Adam, el kadar kediye adeta bir canavar, bir düşman muamelesi yapıyor, tekmeliyor, ayakları ile eziyor. Zavallı hayvan, aldığı darbeler sonucu korkunç bir şekilde can veriyor….
Eros, o sitede doğmuş, orada büyümüş, çimenlerde böcek kovalamış, sıcak kaportaların üzerinde uyumuş, sırf varlığı ile siteye güzellik katmış bir kedi. Oradaki çocuklar ile arkadaş olmuş, oradaki büyüklerin bacaklarına sürtünüp içtiği suya, yediği mamaya teşekkür etmiş, hülasa “o muhitin sakini” olmuş bir hayvan.
Üzülmemek, isyan etmemek elde değil. Nitekim vicdan sahibi herkes ayağa kalktı, katilin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Eros’un katili İbrahim Keloğlan’a “iyi hal indirimi” de yaparak 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Daha önce sabıkası olmadığı için ceza geriye bırakıldı. Yani bu barbarlığı yapan adam elini kolunu sallayarak dışarı çıktı!
Yasamıza göre ev hayvanını/sokak hayvanını öldüren kimse, 4 yıla kadar hapis cezası alıyor. Nedense mahkeme, katile pek müşfik davranmış, cezayı en alt sınırdan kesmiş. İbrahim Keloğlan, savunmasında “o gün kısır olduğunu öğrendiği için sinirlerinin bozuk olduğunu” söylemiş. Kimsenin kendi zürriyetindeki bir arıza sebebi ile başka bir canlıyı öldürme hakkı yok. Diyelim ki psikoloji bozuk olduğu için önüne çıkana birine bulaşacak, neden saldırmak için bir insanı değil de kendisinden kaçamayacak bir hayanı seçiyor? Hadi diyelim saldırdı, neden bir tekme atıp bırakmıyor? Video görüntüleri mevcut, katil, Eros’u kasten ve altı dakika boyunca işkence ederek öldürüyor. Mahkemenin şu basit mantısı kurmamış olması çok üzücü, çok düşündürücü.
İnsan ve hayvan yaşamını savunan binlerce kişi şu anda davayı takip ediyor. Adalet Bakanlığı da “savcımız karara itiraz etti” diye açıklama yaptı. Sonucunu bekleyip göreceğiz.
Biz, konuşmamız gereken asıl noktalara gelelim.
Birincisi, Türkiye’de hayvana yönelik şiddet çok ciddi bi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 2.405 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.781 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.220 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.985 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar