HDP/TİP-Alman ortak faşizmi

HDP/TİP’in Serra’sı takibe değmeyecek kadar sevimsiz bir karakter. Ağzından öfke tükürükleri saçarak, küçük titreme nöbetleri geçirerek ifraz ettiği sözler, tarak değmemiş...

HDP/TİP’in Serra’sı takibe değmeyecek kadar sevimsiz bir karakter. Ağzından öfke tükürükleri saçarak, küçük titreme nöbetleri geçirerek ifraz ettiği sözler, tarak değmemiş iticiliğini bir kat daha artırıyor. Bir doz Emedur almadan izlenemeyecek bir “şey”.

Ama Almanya’nın devlet televizyonu böyle düşünmüyor. Normaldir, Almanların estetik anlayışlarına karışacak değiliz. Batı'nın yozlaşmış kültürü çocuk tecavüzcüsü zebanilerini bile sempatik, sanatsal varlıklar gibi bağrına basıyor, Serra’yı da koyacak bir yer bulmuşlardır.

Ama tabii kendi memleketlerinde uydukları kurallar, konu Türkiye olunca çalışmıyor. Serra’yı konuşturmuşlar, o da konuşmuş… “Hem Sünni, hem erkek, hem yaşlı..” diye başlamış “hepsinden hesap soracağız” diye bitirmiş. Güya solcu Serra, birkaç tane çok ağır ayrımcılık suçunu bir arada işlemeyi başarmış.

Sünnilik, İslam’a ait bir inanç biçimi. Tıpkı Alevilik gibi. Bunlara mensup olmak suç da değil, ayıp da değil.

Erkeklik biyolojik bir özellik, kimsenin bile isteye seçemeyeceği bir şey. Toplumun yarısı erkek yarısı kadın. İkisi de ayıp değil. Suç da değil.

Yaşlılık ise önünde sonunda her insanın vardığı bir yaşam evresi. Yaşlı olmak da ayıp değil, suç değil. Tüm dünyada yaşlılara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Çünkü gündelik faşizmin hedefinde en önce yaşlılar yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 14 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.434 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar