Geçim mi seçim mi?

Perşembe günü Erenköy pazarına uğradım. Şehirde adeta bahar havası var. Ancak pazar gözüme biraz tenha göründü. Pazarcılara sordum, “pazar müşterisinde biraz azalma var” dediler. Özellikle...

Perşembe günü Erenköy pazarına uğradım. Şehirde adeta bahar havası var. Ancak pazar gözüme biraz tenha göründü. Pazarcılara sordum, “pazar müşterisinde biraz azalma var” dediler. Özellikle yaşlı kesim, yani emekliler eskisi kadar sık pazara çıkmıyormuş.

Neden? Çünkü fiyatlara güçleri yetmiyor.

İyi de pazardan daha ucuz bir yer yok, nereden alıyorlar?

Pazarcı acı acı gülümsüyor: “Almıyorlar abi. Yani eskisi kadar almıyorlar. Zorunlu olmadıkça alışverişe çıkmıyorlar. Eskiden her hafta gelen müşteri, şimdi iki haftada bir geliyor. Eskiden üç dört çeşit alan şimdi bir çeşit alıp çekiliyor.”

Bir başkası lafa giriyor: “Bir de akşam saatlerinde gelen yaşlı çok. Pazar kapanışında biraz indirim oluyor, ona geliyorlar.”

Peki diğer insanlar, diye soruyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 1.745 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.776 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.220 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.985 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar