CHP, hukuk, namus

Canan Kaftancıoğlu, Ak Parti’den milletvekili adayı olan bir kişinin hala İBB Meclisindeki görevine devam ettiğini söylüyor. Şayet gereği yapılmazsa “bu büyük skandalı” kendisi...

Canan Kaftancıoğlu, Ak Parti’den milletvekili adayı olan bir kişinin hala İBB Meclisindeki görevine devam ettiğini söylüyor. Şayet gereği yapılmazsa “bu büyük skandalı” kendisi açıklayacakmış!

Böyle kenardan solcu olmuş tiplerin, her konuya cinayet süsü vermesine, ıvır zıvır mevzularda bile dokuz batman sözler etmesine bayılıyorum.

O sert mimikler, keskin el kol hareketleri, noktaları virgülleri ittire ittire kurulan cümleler… Zannedersin ki hanımefendi İstanbul Devrim Komitesi’nin 6 Numaralı Bildirisini okuyor: Bundan kelli domuz pirzola artıkları organik çöp sepetlerine şey edilecek, 24 Nisan’dan bir gün önceye denk geldiği için 23 Nisan kutlanmayacak, Türk bayrağı ile beraber “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atılmayacak, LGBT bayrağı altında “Musti’nin cicişleriyiz” diye bağırılacak!

Şaka bir yana, “İBB Meclis üyesi aday oldu ama istifa etmedi, bu ne rezalet” diye konuşan kişinin unvanı nedir onu bile bilmiyoruz! Kendisi, CHP İstanbul İl Başkanı olduğunu iddia ediyor. Ancak yüksek yargı organı Yargıtay, işlemiş olduğu suçlar sebebi ile Canan Hanım’ın CHP üyeliğini çoktan düşürdü. Bırakın il başkanı olmayı, CHP üyesi bile olmayan, yasayı açıkça çiğneyerek makam işgal eden bir kişi, başka partilere hukuk dersi vermeye kalkıyor!

Her parti, her siyasetçi yasalara uymak zorunda. Tamam, hangi partide hukuksuzluk varsa sonuna kadar peşine düşün. Ama biraz da aynaya bakın be arkadaş!

CHP yönetimi kendini yasaların da toplumsal normların da üzerinde görüyor. Canı nerede nasıl isterse öyle davranabileceğini, terazinin dengesini gönlüne göre kurabileceğini zannediyor. Bu tavrıları ile siyaseti nasıl kirlettiklerinin farkındalar mı acaba?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 40 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.434 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar