Bir Avrupa hayali

Türkiye’nin AB üyeliği tartışması yeniden açıldı. Elli yıllık hikaye, eşeğin kuyruğu gibi ne uzar ne kısalır. Olmayacağı baştan belli ama, zaman zaman konjonktüre göre tekrar...

Türkiye’nin AB üyeliği tartışması yeniden açıldı. Elli yıllık hikaye, eşeğin kuyruğu gibi ne uzar ne kısalır. Olmayacağı baştan belli ama, zaman zaman konjonktüre göre tekrar gündeme gelir.

Halkın çoğunluğu Avrupa Birliği üyeliğine karşı, üyeliği referanduma koysanız yüksek ihtimal hayır çıkar. Ama “olmayacağı baştan belli” derken bunu değil, Avrupa’ya dair bir şeyi söylüyorum.

AB bir Hristiyan kulübü. Kendileri de bunu gizlemiyor, açık açık söylüyor. Yunanistan’ın çıkarları ve Güney Kıbrıs AB’nin kırmızı çizgileri. Hristiyanlığın değerleri konusunda ise sandığımızdan çok daha hassaslar. Bin yıllık Türk ve Müslüman nefreti derinde bir yerde dip diri duruyor.  Hal böyle iken, Avrupalıların kendi “özel kulüplerine” Türkiye’yi dahil edeceklerini beklemek ham hayal olur. Zelenskiy kuklasının elinde yıkılıp viran olmuş Ukrayna’yı bile alırlar da Türkiye’ye asla “buyur” demezler.

İşin en ilginç yanı ise Avrupa meftunlarının heyecanında gram eksilme olmaması. Yıllar geçti, sağcısı solcusuna, enteli esnafına karıştı, saçları sakalları Avrupa fantezileri ile ağardı, yine de milim oynamadılar.

Çorum’un köylerinde tenis kortları, Toros yaylalarında bale kursları hayal eden tayfa, her zaman olduğu gibi yine coşkun. Kolay mı? “Evropa’ya gireceğiz medenileşeceğiz” diye yerlerinde duramıyorlar. Ne büyük hayalleri de mevcut Türk halkının yerine Evropa’dan bir yerden kafalarına uygun bir halk ithal etmek. Veee…. İlk seçimde CHP iktidar!

Bunlar sadece fantezi olsa komik olurdu. Ama bu karikatür kafa, Türkiye’deki Batıcıların çırılçıplak gerçeği. Şimdi Avrupa Birliği’nin adını duyunca yine bir heyecanlandılar. Ne diyelim, bırakalım bir zaman da böyle sevinsinler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.434 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.479 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar