Babanızın Merkez Bankası

Yapı Kredi Bankası’nın 1960’lı yıllardan kalma bir reklamı var, sloganı “Aile Saadeti”. Aile Cüzdanı adını verdikleri tasarruf mevduat hesaplarını pazarlıyorlar. Bankacılık o günden...

Yapı Kredi Bankası’nın 1960’lı yıllardan kalma bir reklamı var, sloganı “Aile Saadeti”. Aile Cüzdanı adını verdikleri tasarruf mevduat hesaplarını pazarlıyorlar.
Bankacılık o günden bugüne çok değişti. Ancak aile saadeti kavramı bankacılık dünyasında gezinmeye devam ediyor. 2024 itibarı ile kendisine TC Merkez Bankasında rastlıyoruz. Daha doğrusu, Merkez Bankasının merkez binasında, banka başkanı Sayın Gaye Erkan’ın babasına tahsis edilen makam odasında….
“İstanbul’da ev bulamadığımız için annemlere yerleştik” diyen Gaye Hanım, o evde babasının odasına yerleşmiş olacak ki odasız kalan Bey Amca mağdur olmasına diye ona ekonomi yönetiminin kalbinde bir oda vermiş! Bey Amca, odaya yerleşmekle kalmamış, idare amirliğini ele almış, kimin ne iş yapacağına karar veriyor hatta kafasına göre adam kovuyormuş.
Bunlar evvelki gün basına yansıdı. “Aslı var mıdır” diye kaynaklarıma sordum. “Eksiği var fazlası yok” dediler.
Nasıl olsa bürokraside kimsenin kimseden hesap sorduğu yok. Yeni nesil bürokratlarımızın etik dairesi de bu hesapsızlığa paralel olarak genişledikçe genişliyor! Dolayısı ile bu çirkin olaydan herhangi bir sonuç çıkacağına dair hiçbir ümidim yok.
Niyetim kafalara takılan bazı soruları gündeme getirmek. Bu olay duyulduktan sonra beni arayan iş insanları ısrarla şu iki soruyu sordular:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 4.691 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.784 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.222 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.986 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar