Allah’ın da bir hesabı var

BM İnsani Yardım Ofisi, Ağustos sonunda yaptığı bir açıklama ile Ukrayna - Rusya savaşındaki çocuk ölümlerinin korkutucu boyutlara ulaştığını, savaş başladığından beri...

BM İnsani Yardım Ofisi, Ağustos sonunda yaptığı bir açıklama ile Ukrayna - Rusya savaşındaki çocuk ölümlerinin korkutucu boyutlara ulaştığını, savaş başladığından beri geçen 18 ayda 540 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Siyonist İsrail güçlerinin Gazze’ye saldırılarının ilk bir haftasında öldürdüğü çocuk sayısı ise 724. Yani İsrail sadece bir hafta içinde, Ukrayna savaşında ölen çocukların tamamından daha fazla çocuğu öldürmüş!

Batılı politikacılar sabah kalktıklarında daha yüzlerini yıkamadan Rusya’nın cinayetlerini kınayan açıklamalar yapıyorlar. Akşama kadar da Avrupa TV’lerinden savaş kurbanı sarı saçlı-mavi gözlü Ukraynalıları izliyoruz. Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, uydurduğu Barbar Rus öyküleri sayesinde günümüzün Wilhelm Grimm’i olmaya aday gibi duruyor.

Ancak ne Bayan Leyen ne de diğer masal anlatıcıları, Filistinli çocuklar ile ilgili pek konuşmuyorlar. Ah, haksızlık etmeyelim, aslına bakarsanız dolaylı olarak konuşuyorlar: Bir yandan katilin sırtını sıvazlarken diğer yandan “koşulsuz olarak ve sonuna kadar yanındayız, istediğin kadar Filistinli bebek öldürebilirsin” diyorlar.

Batılı yöneticilerin bu fütursuz tavrına kendi insanları bile isyan ediyor. Hafta sonu Avrupa’nın her yerinde Filistin’i destekleyen gösteriler vardı. Yasaklamalara rağmen, milyonlarca insan “insanlık adına” meydanlara aktı.

Avrupa Birliği’nin 800’den fazla çalışanı Bayan Leyen’e açık bir mektup yazarak “utanç verici işler yapıyorsunuz, çifte standartlı davranarak katili cesaretlendiriyorsunuz, sizin bu tavrınız yüzünden İsrail daha fazla çocuk öldürüyor” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 93 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.435 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar