AK Parti seçimi kazanmak istemiyor mu?

Bir grup esnaf ve iş insanı ile beraber oturuyoruz. Hepsi kredi taksitlerini ödeyememekten, para bulamamaktan şikayetçi.On gün önce getirilen teminat şartları sebebi ile bankalardan yeni kredi almak neredeyse imkansız hale gelmiş. Daha...

Bir grup esnaf ve iş insanı ile beraber oturuyoruz. Hepsi kredi taksitlerini ödeyememekten, para bulamamaktan şikayetçi.

On gün önce getirilen teminat şartları sebebi ile bankalardan yeni kredi almak neredeyse imkansız hale gelmiş. Daha doğrusu, kendilerine konulan ağır teminat koşulları sebebi ile bankalar para veremez hale gelmişler.

İş öyle bir boyutta ki halihazırda kredi limiti olan firmalar bile para alamıyorlar. Diyelim ki bankada 2 milyon lira kredi limitiniz olsun… Bu, bankanın size “2 milyon lira kredin hazır istediğin zaman kullanabilirsin.” demesidir. Siz de bunun 1 milyonunu kullanmış olun. Şimdi de kalan kısımdan bir miktar daha kullanmak istiyorsunuz… Bankanın verdiği yanıt; “Hayır, maalesef para veremiyoruz çünkü biz kendi teminat kısıtlarımıza takılıyoruz.”

Haksızlık etmeyelim, bu limite takılmadan hala kredi verebilen tek tük bankalar da var ama, istedikleri faiz oranları akıl alır gibi değil. Şu anda alelade bir ticari kredi için yıllık faiz yüzde 100’ü bulmuş durumda. Aklı başında hiçbir iş insanı bu faizler ile para almaz, alamaz. Hiçbir meşru iş o kadar para kazandırmaz.

Ticari kredilerin bir benzeri kredi kartlarında yaşanıyor. İş adamları ve esnafın kredi kart limitleri ciddi biçimde düşürüldü. Hatta bankalar borçların defaten kapatılmasını istiyor. Cari hesaplarındaki paraya el koyup kredi kartına aktarıyor. Daha ödenmesine 2-3 ay olan borçlar bugünden ödenince hesaplarda para kalmıyor.

Düşünün, bütün hesaplarınızı, iş planınızı bankadaki paraya ve kredi imkanlarına göre yapmışsınız, bir anda ortada kalıyorsunuz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 4.894 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.784 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.223 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.987 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar