‘Doru’nun dünyasına seslerini verdiler

Çocukların televizyonda en sevdiği karakterlerden olan 'Doru'nun animasyon filminin galası, geçtiğimiz günlerde Cinemaximum Kanyon'da gerçekleşti. Güçlü seslendirme kadrosuyla dikkat çeken 'Doru', Bahçeşehir...

Çocukların televizyonda en sevdiği karakterlerden olan 'Doru'nun animasyon filminin galası, geçtiğimiz günlerde Cinemaximum Kanyon'da gerçekleşti. Güçlü seslendirme kadrosuyla dikkat çeken 'Doru', Bahçeşehir Koleji'nin ana sponsorluğunda 7 Temmuz'da vizyona girecek. Türkiye'de en çok izlenen yerli animasyon filmi olmayı hedefleyen 'Doru', 200'den fazla sinema salonunda gösterilecek.
Çocukların televizyonda en sevdiği karakterlerden olan 'Doru'nun sinema filminde ünlü isimler seslendirme yaptı. Esra Erol, Bensu Soral, 3 Adam, Hakan Baş ve Murat Dalkılıç gibi isimler; filmdeki başlıca karakterlere seslerini verdi. Esra Erol ile Bensu Soral, filmle ilgili sorularımızı yanıtladı...



'KAYIT SIRASINDA ÇOCUKLARIMI DÜŞÜNDÜM'
Esra EROL


Sesinizle hangi karaktere hayat verdiniz, bu sizin için nasıl bir deneyim oldu?
Ben 'Doru'nun annesine ses verdim. Seslendirme ilk deneyimimdi. Teklifi hemen kabul ettim ama nasıl yapacağımı bilmiyordum. Hakan Baş'ı arayıp "Teklifi kabul ediyorum ama istediğiniz sonucu alamazsınız" dedim. Yapacağım işi kolaylaştıran durum ise anneyi seslendirmek oldu. 'Doru' ile konuşurken evlatlarımla iletişimimi düşündüm. Kaydı öyle yaptık. Tahmin ettiğimden çok daha keyifli ve kolay geçti. Alper Özdemir ve Hakan Baş'a teşekkür ederim.

Animasyon seslendirmenin en büyük zorluğu neydi?
Benim ilk seslendirmem olduğu için zaten en başta zordu. Önce çizgi filmi izleyip sonra sahneye göre sesime renk vermek çok kolay değildi.

Küçükken sizin masal kahramanınız kimdi?
Mutlu sonla biten tüm masallar benim kahramanımdı.

Hâlâ çizgi film izliyor musunuz?
İnsanın iki evladı olup çizgi film izlememesi mümkün mü? İdris Ali ile sinemaya gidip animasyon filmleri izlemek en büyük keyfim.



Bensu SORAL
'KAHVALTI YAPARKEN ÇİZGİ FİLM İZLERİM'


Sesinizle hangi karaktere hayat verdiniz? Bu sizin için nasıl bir deneyim oldu?
Seslendirme yapmak her zaman istediğim bir şeydi. 'Doru'da da bunu deneyimleme şansım oldu ve çok keyif aldım. 'Alaca' karakterini seslendirdim.

Animasyon seslendirmenin en büyük zorluğu neydi?
İlk seslendirme deneyimim 'Doru'yla oldu. Nasıl bir sonuç çıkacağını bilmeden seslendirme yapmak benim için en zor, en heyecanlı yanı oldu.

Küçükken sizin masal kahramanınız kimdi?
'Richie Rich'.

Hâlâ çizgi film izliyor musunuz?
Özellikle kahvaltı ederken çizgi film izlemeyi çok severim.

Sizce Türkiye, animasyon sektöründe ne durumda?
Türkiye'de animasyonun giderek daha da gelişeceğine ve uluslararası alanda çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar