Bir senarist neden kendisine iki rol yazar?

Yarıyıl tatilinde aileler, gençler ve minikler için birçok film vizyona girdi. Romantik gençlik filmi 'Kötü Çocuk', Ata Demirer'in yeni komedisi 'Olanlar Oldu' ve haftanın animasyonu 'Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü';...

Yarıyıl tatilinde aileler, gençler ve minikler için birçok film vizyona girdi. Romantik gençlik filmi 'Kötü Çocuk', Ata Demirer'in yeni komedisi 'Olanlar Oldu' ve haftanın animasyonu 'Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü'; öne çıkan yapımlar arasında. Ata Demirer 'Olanlar Oldu'da, iki karakteri birden canlandırıyor ve hem 'Kaptan Zafer', hem de annesi 'Döndü Hanım' olarak izleyici karşısına çıkıyor. 'Döndü'; ünlü komedyenin 2008'de yarattığı bir karakter.
Filmde 'Döndü' ve 'Kaptan Zafer'in enerjisi oldukça yüksek ve iki karakter de çok başarılı.
Bir filmin hikayesi, oyuncunun etrafında şekillenir, yol alır ve hafızalara o bedenle kazınır. 'Zafer' ve 'Döndü' de şimdiden izleyicinin hafızasına kazındı. Charlie Chaplin'den Peter Sellers'a, Marion Cotillard'dan Cate Blanchett'e, Nicolas Cage'den Edward Norton'a, Kemal Sunal'dan Cem Yılmaz'a kadar birçok isim, çoklu karakterlere hayat verdikleri filmlerle unutulmazlar arasına girdi. ko medye nle rin te rcihi Kim unutabilir ki 'İyi Aile Çocuğu' filminde Kemal Sunal'ın oynadığı 'Kemal' ve 'Cemal'i?
'Ali Baba ve 7 Cüceler'de Cem Yılmaz'ın 'Boris' ve 'Şenay' karakterlerinde sergilediği etkileyici performans da öyle... Bu oyuncular, tek bir bedenle yetinmeyip üstün bir efor sarf ettiler.
Performanslarına sözüm yok ancak bir senarist, bir hikaye oluştururken neden kendisine iki rol yazar?
Bunun sebebi, rolü başkasına vermeye kıyamamak mı? Yoksa ego mu? Ya da parasal mevzular mı? Cem Yılmaz, 'Ali Baba ve 7 Cüceler'deki iki rolüyle ilgili "Başka birine para vermemek için kötü adamı da ben oynadım" demişti.
Yılmaz ve Demirer gibi Tolga Çevik de 'Patron Mutlu Son İstiyor' filminde iki farklı rolle karşımıza çıkmıştı. Ünlü oyuncu filmde; hem patronu, hem de senaryo yazarını canlandırıyordu.
Bu duruma genellikle komedyenlerde rastladığımız ortada. Bunun sebebi, 'Karşımdaki karakter öne çıkmasın, onu da ben oynayayım, herkes bana gülsün' egosu mu? Karar sizin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 155 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar