Balat’ta bir jeneratör fabrikasından sanat galerisine

Birçok sanat galerisi Nişantaşı'ndaki yüksek kiralar yüzünden isyan edip galerilerini Dolapdere'ye taşımıştı. Şimdilerde ise bazı galeriler rotasını Balat'a çevirmiş durumda.

Alternatif sanat semtlerinin doğuyor olması çok güzel, üstelik önlerinde eski bir jeneratör fabrikasından dönüştürülen sanat galerisi The Pill gibi bir başarı örneği var.
The Pill, Balat'ta dünyaca ünlü sanatçıların sergilerine evsahipliği yaparken, yurt dışından gelen sanatçıları, Türkiye'de kalıp işlerini burada yapıp sonra sergilerini açmalarına da teşvik ediyor.
Örneğin geçtiğimiz Ocak ayında Faslı sanatçı Soufiane Ababri, üç ay Türkiye'de kalarak güreşçileri merkezine alan şahane işler ortaya koymuştu ve sonrasında sergisini açmıştı. Meksikalı sanatçı Pablo Davila'nın The Pill'de 13 Temmuz'a kadar açık olan 'Under One Lamp by Day and Billions by Night' sergisini de mutlaka gezmelisiniz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 155 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar