Siyasi manzara -2-

İktidar alternatifi ana muhalefet partisi olan CHP’nin muhalefet anlayışına bakın: “...dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok.”En doğru işlere bakış...

İktidar alternatifi ana muhalefet partisi olan CHP’nin muhalefet anlayışına bakın: “...dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok.”

En doğru işlere bakış açısı bu olduğuna göre, bu zihniyetin, hakkı teslim etmek, doğruyu tasdik ve takdir etmek gibi insani erdemlere sahip olduğunu kim söyleyebilir? Bunu da milletin gözünün içine baka baka söylüyorlar. Doğrunun, güzelin, iyinin yanında olmazsan, halktan nasıl ve ne diyerek oy isteyeceksin?

Adı halk partisi ama halka tepeden bakan, Jakoben bir anlayışın ürünü bu söylem. Solcu geçiniyor ama solculuk kapılarından bile geçmiyor; iktidar partisinin bunca sosyal amaçlı icraatlarını bile eleştirerek, neye hizmet ettikleri anlaşılmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 64 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar