Sandığın dili

Milletimiz, önüne konan sandığın hakkını vererek, ne denli sağduyuya sahip olduğunu cümle âleme bir kez daha gösterdi ve Türkiye’mizi içine düştüğü kaotik ortamdan çekip...

Milletimiz, önüne konan sandığın hakkını vererek, ne denli sağduyuya sahip olduğunu cümle âleme bir kez daha gösterdi ve Türkiye’mizi içine düştüğü kaotik ortamdan çekip çıkardı.

Hafta boyunca, gazeteci-yazar geçinen çeşitli tiplerin, seçim sonuçlarını değerlendirmelerini okuduk ve dinledik. Birkaçı hariç, hemen hepsi işkembeden bolca atıp tuttu. Milletimizin engin sağduyusunu ve basiretini göz ardı ederek; siyasi partilerin bu sonucu doğurduğunu ileri sürdüler.

Bunların içinde öylesine absürt olanlar vardı ki; bu denli cehalet için epeyce tahsil gerekti! Mesela; Devlet Bahçeli’nin ve MHP’nin, malum tavrını; AK Parti’ye yaraması için sergilediğini ve bunu bilerek ve isteyerek yaptıklarını söyleyip yazdılar.

Belli ki; nerelerinden düşünüp yazıp-çizdikleri belli olmayan mahut zevat, Devlet Bahçeli ile Tuğrul Türkeş’i karıştırmışlar!

Acizane iddiamız şudur ki, bu ülkede kötülüğün kaynağı ve elektrik seyyaliyeti ile yayılmasını temin eden; tersinden en büyük güç medyadır! Kötülük, başka yerlerden çıksa bile, medya onu alır, işler; devasa boyutlara ulaştırır ve her tarafa yayar.

Ülkemizde en çok satan iki gazetenin; seçimin öncesinde ve sonrasında atılan manşetlerine bakınca ne demek istediğimiz anlaşılır. Seçim günü çıkan bir tanesinde; kocaman bir beyin resmi konularak; oy kullanırken bunu kullanmayı unutmayın! diyordu. Beyinsiz diyerek, akılları sıra milleti aşağılıyorlardı. Aynı gazetenin diğer büyük bir haberinin başlığı ise; Mustafa Kemal’in cumhuriyetin ilanı öncesi söylediği; "... başları kesilecek!" şeklinde idi.

Tersinden en büyük gazetenin, seçimin ertesi günkü manşeti de; "Korkunun zaferi!" şeklinde idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 66 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar