Sandığın dili -2-

Beş aylık "fetret devri"nden sonra yeniden sandığa gidildi ve milletimizin isabetli kararıyla ülkemiz uçurumun kenarından döndü. Kaotik ortamda yürütülen koalisyon çalışmaları esnasında...

Beş aylık "fetret devri"nden sonra yeniden sandığa gidildi ve milletimizin isabetli kararıyla ülkemiz uçurumun kenarından döndü. Kaotik ortamda yürütülen koalisyon çalışmaları esnasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tam yerinde ve çok isabetli bir söz etti ve koalisyon kurulmasının yalnızca AK Parti açısından değil, toplum açısından da "intihar" olacağına vurgu yaptı.


Zira Cumhurbaşkanı, zaman-mekân-imkân dairesinden bakıldığında; fotoğrafın tamamını görüyor ve ülkemizin yeni bir "fetret devri"ne tahammül edemeyeceğine ısrarla işaret ediyordu. Neden sonra; AK Parti içindeki bir kısım aymazlar da ayıldı ve girmek istedikleri karanlık tünelden geri döndüler.


Bu sözlerini Cumhurbaşkanına yakıştıramayanlar, seçimden sonra ne kadar yanıldıklarını anladılar. Zira, Bakan Topçu’nun işaret ettiği gibi; seçim sonuçları, AK Parti’ye oy vermeyen vatandaşları bile mutlu etti. Bir kısım nadan, halkın yüzde 52 oyu ile doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı ile beraber rejimin değiştiğinin farkında değiller. Adı konmasa da; fiilen partili cumhurbaşkanlığını ve yarı başkanlık sistemini yaşıyoruz.


Dolayısıyla, Cumhurbaşkanının, uçurumu işaret etmesinden daha tabii ne olabilir? Şayet, buna işaret etmese idi, görevini yapmamış olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 66 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar