Pazar yazıları -22-

"Dua, dua, eller karıncalanmış; Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış. Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış..." (Necip Fazıl) Cenab-ı Hakk Bakara suresi 186. Âyet-i kerimede mealen; "Dua edenin...

"Dua, dua, eller karıncalanmış;

Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış.

Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış..." (Necip Fazıl)

Cenab-ı Hakk Bakara suresi 186. Âyet-i kerimede mealen; "Dua edenin yakarışlarına her zaman karşılık veririm; öyleyse onlar da Bana karşılık versinler" buyurur.


Dua ibadetin özüdür. Kulluğun nişanıdır ve Allahü tealanın emridir. Nitekim A’raf suresinin 55 ve 56. Âyet-i kerimelerinde mealen şöyle buyurulur:"Rabbinize yakararak ve gizlice dua edin...", "Allahü tealaya korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin…"


İmam-ı Rabbani hazretleri (kuddise sirruh), Mektubat’ının 3. cilt 15. Mektubunda; "...Evet, dua etmekle emrolunduk. Allahü teala dua edenleri, O’na boyun bükenleri ve yalvaranları, sızlayanları sever. Böyle yapılması O’na tatlı gelir. Belaların, sıkıntıların gitmesi için dua ediniz. Afv ve afiyet için yalvarınız"  buyurur. Dua mü’minin silahıdır; dua etmek namaz, oruç gibi ibadettir.


Sevgili Peygamberimiz aleyhisselam, kudsi bir hadiste Rabbinden şöyle nakletmiştir: "Bana bir karış yaklaşana Ben, bir kulaç yaklaşırım!" Dikkat edilirse, bu hâl, kulun Rabbine özel bir yakınlığıdır. Zira, O’na olan genel yakınlığı şu âyet-i kerimeler açıklamaktadır; mealen: "Biz ona şah damarından daha yakınız." (Kaf suresi 16. Âyet), "Biz ona sizden daha yakınız, ama siz göremezsiniz." (Vakı’a suresi 85. Âyet)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar