Millet üstüne düşeni yaptı...

Evet; millet, 26. dönemin parlamenterlerini belirlemek üzere sandık başına gitti ve üstüne düşeni yaptı. Sıra, pek çok taahhütte bulunan siyaset ve devlet adamlarımızda.. Demokrasiye geçtiğimiz andan itibaren...

Evet; millet, 26. dönemin parlamenterlerini belirlemek üzere sandık başına gitti ve üstüne düşeni yaptı. Sıra, pek çok taahhütte bulunan siyaset ve devlet adamlarımızda..

Demokrasiye geçtiğimiz andan itibaren millete güvenilmemiş; enva-i çeşit manipülasyonlarla yönlendirilmek istenmiştir. Vesayet erbabının iddiası şöyledir: Bu millet asla kendi hâline bırakılmaya gelmez; zira ne yapacağı belli olmaz! Başıboş bırakıldığında; korkarız ki, ya davulcuya ya da zurnacıya varır!

Milletimiz bütün bu denli engellemelere ve yönlendirilmelere rağmen; kahir ekseriyeti ile bu oyuna gelmemiş; kendisine tuzak kuranları aynı tuzaklarda bertaraf etmesini pekâlâ bilmiştir.

Milletimiz mayası itibariyle başa bağlı bir millettir. Liderini bulduğu an; çağ kapatıp çağ açar; tüm âlem zifiri karanlığa gömülü olsa, onu, yıldırım hızıyla şimşek aydınlığına kavuşturur. Talihsizliğe bakın ki, son yüz senedir; milletin önüne düşen ve onu ufuklara taşıyan lider sayısı bir elin parmakları kadar bile değildir!

Önce İngiliz’in, ardından da ABD’nin yörüngesinde; vesayet anayasa ve yasaları ve üstüne üstlük oligarşik bürokratlar marifetiyle bu aziz millete bir asır boyu yerinde patinaj yaptırıldı. Deliler misali; meşguliyetle tedaviye tabi tutulan bu milletin ait olduğu devlet sistemini süper zekâ olan sevgili arkadaşımız merhum Selahattin Şimşek, âdeta duvar yazısı olarak vurgulamıştı: "... Bu devlet, düşünen adamın heykelini tımarhaneye (Akıl Hastanesinin önündeki Rodin’in Düşünen Adam heykeli!), kendisini ise hapishaneye koyar!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 64 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar