Kantarın topuzu kaçtı!

Dünya üzerinde adalet dağıtan devlet olmadığı gibi, gerçeği söyleyen siyaset ve devlet adamı da kalmadı gibi.Bu denli adaletsizliklerin, acı ve zulümlerin olduğu, gözyaşı ve masum kanının...

Dünya üzerinde adalet dağıtan devlet olmadığı gibi, gerçeği söyleyen siyaset ve devlet adamı da kalmadı gibi.
Bu denli adaletsizliklerin, acı ve zulümlerin olduğu, gözyaşı ve masum kanının aktığı bir dünyada doğru söyleyeni ve hatta adalet dağıtmak isteyeni de dokuz köyden kovuyorlar!
Demek ki bu kavanoz dipli dünyanın çivisi çıktı ve artık altta kalanın canı çıksın; öyle mi?
Dün de adalet yoktu ama dünyamız iki kutuplu olduğundan, zulmün yaygınlaşması bu denli pervasız yapılamıyordu. Tek kutuplu kaldıktan sonra ise, köpeksiz görülen dünyada önüne gelen değneksiz dolaşmaya başladı!

Ve artık süper güçlerin birbirlerine bakışı: Tencere dibin kara, seninki benden kara!
ABD, Irak’ı işgal ediyor, Rusya ses çıkarmıyor; Rusya Kırım’ı işgal edip ülkesine katıyor, ABD ses çıkarmıyor! 
Eskiden yalanlar kılıflıydı, şimdi ise alenen söyleniyor; daha açık ifadesiyle, devletler güçleri oranında yalan söylüyorlar ve pervasızca, yerseniz (!) diyorlar.
ABD, Beşar Esed üç ay sonra yok dedi ve ÖSO’yu desteklediğini açıkladı; Esed altı senedir zulümlerine devam ediyor, ABD ise, ÖSO’yu unuttuğu gibi, YPG’ye (PKK) silah yığınağı yapıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 64 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar