Haşa zulmetmez kuluna Hüdası!

Evet; İslam Âlemi, sahip olduğu onca nimetin kadr-ü kıymetini bilmediği gibi; onları, isyan ve her türlü taşkınlıkta kullandığı için bunca bela ve musibetlere uğramaktadır! Bakınız; hem Suudi...

Evet; İslam Âlemi, sahip olduğu onca nimetin kadr-ü kıymetini bilmediği gibi; onları, isyan ve her türlü taşkınlıkta kullandığı için bunca bela ve musibetlere uğramaktadır!

Bakınız; hem Suudi Arabistan ve hem de İran petro-dolar ülkesidir. Ama, Allahü tealanın ihsan ettiği petrol nimetini ve onun gelirlerini asla kendi halkları için kullanmadılar ve kullanmıyorlar. Baş olma ve bölgeye nizamat verme sevdasına tutularak mahut gelirlerini; birinci olarak silahlanmaya ve ikinci olarak da rejimlerini diğer İslam ülkelerine (Kâfir ülkelere değil!) ihraç için kullanmaktadırlar.

Her iki ülke de dinlerini ve oluşturdukları siyasi mezheplerini (Şia ve Vehhabilik), kör nefislerinin tatmini için kullanmaktadırlar. Bakınız; ta 16. Asrın başlarında; Hatay denilen Türk kabilesinden olan Şah İsmail, kardeşi kardeşe (Türk’ü Türk’e) kırdırabilmenin formülünü, Ehl-i sünnet olan atalarının yolunu terk edip; Şiiliğe geçip onu ilan etmekte bulmuştu. Yandaşlarını Ehl-i sünnete saldırtıp onları öldürünce; Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim, Çaldıran’da Şah'ı ve askerlerini perişan etti.

İşin bundan da tuhafı; Suudi Arabistan’da tamamen siyasi maksatlarla kurulan ve Ehl-i sünneti tekfir eden (onları kâfir bilen) bir anlayışın; günümüz dünyasında Sünni diye algılanıp algılatılmaya çalışılmasıdır. Mezhep görünümü altındaki bu iki siyasi yapıdan türeyen çeşitli terör örgütleri, yaptıkları zulüm ve katliamlarla dünyaya nam salmakta ve ta bidayetinden beri bunların oluşumunu sağlayıp, yayılmasını temin eden Batılı güçlerin ekmeklerine yağ sürmektedirler. Çünkü, her hareketleri ile onların kirli emellerine vasıta olmakta ve hizmet etmektedirler.

Vehhabiliği kurduran ve yaşatan İngilizlerdir; Taliban’ı, el-Kaide’yi ve DAEŞ’i ABD ile beraber İngilizler kurup geliştirdiler. Orta Doğu’da cirit atan; İran, Irak, Suriye, Afganistan, Yemen vb. ülkelerde palazlandırılıp ortalığa salınan bütün bu terör örgütlerinin arkasında hep Batılı güçler vardır.

Başta ABD olmak üzere, mahut Batılı ülkeler; bütün bir İslam coğrafyası ile kedinin fare ile oynaması gibi oynuyor. Düne kadar; ABD’ye ve hatta tüm Batıya göre İran "Büyük Şeytan"dı; bugünse, aniden melekleşti! İşin garibi, o Şeytan hâliyle melekleştirildiğine İran da inanıyor. ABD ve Batının gözünde dün, melek olan Suudi Arabistan, bugün aniden Şeytanlaştırıldı!

Batılı, ipleri elinde öylesine sıkı sıkıya tutuyor ki; ne İran’ın, ne Suudi Arabistan’ın ve ne de herhangi başka bir İslam ülkesinin, kendi cürümlerinden başka bir yerin yakılıp yıkılmasına asla müsaade edilmez! Bir yandan petrolün fiyatını düşürerek; her iki ülkenin ümüğünü sıkıyorlar, diğer yandan da; horoz döğüşü için mindere çekiyorlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 64 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar