Ateş düştüğü yeri yakıyor!

Özellikle Paris katliamından sonra; başta Fransa olmak üzere tüm dünya ülkeleri, teröre karşı mücadelede, kararlılık mesajları vermesine rağmen; bu mühim işin kuvveden fiile çıkma noktasında hemen...

Özellikle Paris katliamından sonra; başta Fransa olmak üzere tüm dünya ülkeleri, teröre karşı mücadelede, kararlılık mesajları vermesine rağmen; bu mühim işin kuvveden fiile çıkma noktasında hemen her kafadan bir ses çıkıyor.

Bakınız; ABD’de 11 Eylül saldırısı yaşandığında, bugün Fransa’nın dillendirdiklerini o gün ABD dillendirdi ve derhal harekete geçti. Hem de; aslı astarı olmayan gerekçeler uydurarak Irak üzerine çullandı.

Neticede Irak’tan çıkıp gitti ama geride bir bataklık bıraktı.

Saddam ve idaresi yerine; yaptıkları tüm icraatları ile Sünnilerden intikam alan Şii bir yönetim getirdiler. Bilerek veya bilmeyerek yapılan bu aymazlığın neticesinde DAEŞ örgütü doğdu.

ABD’nin sütten ağzı yandı ki, bugün; Paris katliamından sonra daha teennili hareket ediyor ve Suriye’de oluşacak bir kara harekâtına asla yanaşmıyor. ABD Başkanı Obama’nın Antalya Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamalara bakılınca; Amerika’nın "uçuşa yasak ve güvenli bölge"ye de karşı olduğu çok daha net görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 64 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar