Rutin haberde fark yaratmak

Fahreddin Paşa’dan ‘Hırsız’ diye söz eden o tweet’te “İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dedelerinin Araplarla ilişkisi buydu” hakareti de yer alıyordu.KRİZ YARATAN TWEETZayed’in bu...

Fahreddin Paşa’dan ‘Hırsız’ diye söz eden o tweet’te “İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dedelerinin Araplarla ilişkisi buydu” hakareti de yer alıyordu.

KRİZ YARATAN TWEET

Zayed’in bu hareketine yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yine Twitter’dan bu paylaşımın ‘büyük bir yalan, Zayed’in tavrının da büyük bir ayıp olduğunu’ vurguladı. Tüm yayın organlarına ulaşan bu rutin ama önemli gelişmeyi Hürriyet ilk gün büyük bir haber olarak, “Fahreddin Paşa krizi” başlığıyla duyurdu. Haber diğer bazı gazete ve internet sitelerinde de yer aldı.

‘CAHİL ADAMLAR’ ÇIKIŞI

Bu noktadan sonra Hürriyet’in fark yaratan haberciliği kendini gösterdi. Ömer Erbil imzalı haberde, Fahreddin Türkkan Paşa’nın Türkiye’ye getirdiği koruma altına alınan kutsal emanetlerin detayları vardı. 745 kalem eser Medine Defteri başlığıyla saray envanterinde kayıtlıydı. Prof. Dr. İlber Ortaylı ise o meşhur üslubuyla, “Bilmeden ahkâm kesiyorlar. Cahil adamlar. Bu eserleri yıllardır gözümüz gibi koruyoruz. Getirmeseydik dağılıp giderlerdi” derken Bakan Zayed’i sert eleştiriyordu.

TORUN KONUŞUYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 109 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.180 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar