<strong>İsrail’de bir gazeteci Filistinli birine madalya verilmesi gerektiğini söylemiş… E, ne olmuş?</strong>

Hükümet dış politikada yeni bir üslup benimsedi; düne kadar şekerrenk olduğumuz ülkelerle arayı düzeltme çabası içinde. En son örnek Suriye. Heyetler arası görüşmeler başladı; beklenen...

Hükümet dış politikada yeni bir üslup benimsedi; düne kadar şekerrenk olduğumuz ülkelerle arayı düzeltme çabası içinde. En son örnek Suriye. Heyetler arası görüşmeler başladı; beklenen, liderlerin de bir araya gelmesi.

Eskiden “Komşularla sıfır sorun” diye bir slogan vardı, o sloganın mucidi artık AK Parti’de değil ama politikası AK Parti tarafından uygulanmaya çalışılıyor.

İsrail’le de ilişkiler düzeldi.

Davos’ta, İsrail cumhurbaşkanı Şimon Perez’le aynı panelde konuşurken o zaman başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın “One Minute” çıkışı sonrasında ilişkiler soğumuştu (2009). Şimdi düzeliyor. Önceki gün, yeni atanan büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a itimat belgesini sundu.

Geçen yıl ülkemizi iki kez ziyaret eden Herzog, Büyükelçi Torunlar’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İsrail’de görmek istediklerini iletmiş.

Resmi davet demek bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 656 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 4.066 Okunma AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.537 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.100 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar