İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı ardından, müjdeyi verdi: “Bizim telkinlerimizle Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı ardından, müjdeyi verdi: “Bizim telkinlerimizle Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır.” 

Hamas ateşkesi kabul etmiş, sıra İsrail’de demek ki…

Neredeyse eşzamanlı olarak, ajanslar da, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğu ile kotarılan ateşkesi, Hamas’ın kabul ettiği haberini geçmekteydi.

Hemen ardından, ekranlara, çoğu epeydir Gazze’nin güneyine sıkışmış Filistinlilerin habere sevinçli tepkileri yansıdı.

Sevinmeleri doğal. Gazze’de en az 15 bini çocuk olmak üzere 40 binden fazla Filistinli’nin hayatını kaybettiği savaşın nihayet sona erecek olması, bizler için de sevindirici.

Haberler orada durmadı ama. İsrail ordusunun neredeyse bir aydır kapısında beklediği Refah’a doğru ilerlediği dünya medyasından duyuruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.497 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.457 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.130 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.477 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar