Muhalefet iktidara her zamankinden daha yakın.. İktidar ve muhalefetin seçim sonrası ödevleri…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (28.02.2023)''Muhalefet iktidara her zamankinden daha yakın.. İktidar ve muhalefetin seçim sonrası ödevleri…'' başlıklı yazısı.

Depremler sonrasına hakim olan hava ülkemiz siyasetinin ne kadar kabadayı üsluplu olduğunun da ilanı.

Kabadayı sözcüğü yerine doğrudan kaba sözcüğünü de kullanabilirdim.

Devletin yönetiminde yer alan siyasilerin ağızlarından dökülen ‘hain, adi, alçak, şerefsiz’ gibi sıfatlar beni böyle bir düşünceye sevk ediyor.

O sıfatların hedefi muhalif siyasiler midir, öyle deniliyor, oysa o hakaretlerden en çok depremde bütün hayatları sarsılan geniş kitleler rahatsızlık duyuyor olmalı.

Sebebi açık: O hakaret sözcükleri üzerlerine yağdırılanların deprem sonrası yönetimine dair eleştirileri bizzat depremzedelerden yükseliyor…

“Devlet nerede?” diye soranlara ‘şerefsiz’ denildiğinde, “Çadır bekliyorum, hala gelmedi” çıkışını yapan da o çirkin sıfatın kendisi için kullanıldığını düşünecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.447 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.915 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar