HDP’nin PKK ile ilişkisi olmaması kimseyi rahatsız etmemeli

Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) temsil edebilecek konumdaki birinin, en son kongresinde eş-genel başkan seçilmiş Prof. Mithat Sancar’ın, TV5 kanalında kendisine yöneltilen “PKK ile ilişkileri” konusuna dair soruya verdiği cevabı herhalde duymuşsunuzdur.

Duymadınız ise şaşırmam. Günlerce tartışılmayı hak eden bir çıkış olmasına rağmen yeterince ilgi görmedi de ondan. 

Oysa, “Bizim PKK ile hiçbir ilişkimiz yok” sözü önemli.

Cevabın can alıcı taraflarını birlikte okuyalım:

“Bu soru baştan çok yanlış bir soru. Bir ilişki varsayılıyor ve bu ilişkide bir mesafe konması talep ediliyor. Biz de diyoruz ki; hiçbir ilişkimiz yok. Hiçbir ilişkimizin olmadığı bir yerle ‘mesafe koyun’ çağrısı o kadar temelsiz ki… Mesafe koymak değil, bizim hiçbir ilişkimiz yok, bu kadar net söylüyoruz, olmaz da… (..) Bakın net söylüyorum. 1990’larda derin devletin Susurluk kanadının, Gladyosu’nun bir söylemidir bu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 551 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 4.039 Okunma AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.536 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.100 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar