Evlerimizdeki tehlikelerin farkında mıyız? CHP bazılarının farkında…

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (05.02.2022)’ Evlerimizdeki tehlikelerin farkında mıyız? CHP bazılarının farkında…‘’ başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, her hafta sonu, bulunduğu mekanlarda çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasına ve ardından da videolarda aktardığı mesajları konuşup tartışmaya alıştık. 

Sedat Peker‘in bıraktığı boşluğu o doldurmaya çalışıyor.

Kendi hesabıma ben bugün çıkması beklenen yeni videoyu merakla bekliyorum.

Geçen haftaki video kendisine ve partisine yönelik sosyal medya trollerinin sistemli saldırılarına ışık tutuyordu. Uzmanlara bunun nasıl yapıldığını anlatan bir rapor hazırlatmışlar. CHP liderinin rapordan etkilendiği konuşurken yüzüne vuruyordu. 

Saldırgan troller, malum, Kılıçdaroğlu’nun da videolarını toplumla paylaştığı sosyal medyayı kullanıyorlar.

Twitter’ı, Facebook’u…

Facebook’la ilgili son haber mutlaka gözünüze çarpmıştır. Programın sahibi olan Metaşirketinin hisse senetleri, önceki gün, Amerikan borsasında, değerinin yüzde 26’sını kaybederek yere çakıldı. Meta’nın patronu Mark Zuckerberg’in şirketinin geçen yılın son üç ayında 10 milyar dolar kaybettiğini açıklaması sonrasında yaşandı bu felaket.

Zuckerberg’in açıklamasını duyan Meta’dan kaçtı.

Peki, Meta’yı bir çırpıda böylesine büyük bir zarara uğratan sebep ne?

İşte bu sorunun cevabı bizi de ilgilendiriyor.

Sebep, bir başka teknoloji firmasının, Apple’ın, kısa süre önce aldığı ve kullanıcılarına da duyurduğu bir karar. 

Apple kendi platformundan indirilen programların kullanıcıların tercihlerini izlemelerine rıza şartı getirdi. Bu özelliğin İngilizce karşılığı ‘App Tracking Transparency’ (ATT)… 

iPhone, iPad, AppleTV kullananlar herhalde farkına varmışlardır. Uzun zamandır kullanageldikleri programlar, Apple’ın rıza şartı (ATT) uygulaması başlatması sonrasında, ilk girişlerinde, kendilerine “İstemezseniz izlenmeyebilirsiniz, izlenmek istiyor musunuz?” sorusunu yöneltiyorlar.

Ben de Apple ürünleri kullanıcısıyım ve bu soruyla karşılaştığımda her defasında “Hayır, istemiyorum” cevabını veriyorum.

Muhtemelen kullancıların büyük çoğunluğu da benim gibi davranıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 981 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.666 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.612 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.262 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar