Dış politikada da gömleğin üst düğmesi yanlış düğümlenmişti, şimdi ne olacak?

Ülkenin sorunlarına ve o sorunların ortadan kalkması için gösterilen çabalara bakınca üzülmemek elde değil. Sorunların en büyük bölümü, sonradan onları çözmek için gayret edenlerin...

Ülkenin sorunlarına ve o sorunların ortadan kalkması için gösterilen çabalara bakınca üzülmemek elde değil.

Sorunların en büyük bölümü, sonradan onları çözmek için gayret edenlerin kendi elleriyle sebep olduğu şeyler. En başta yapılan hatalar bir süre sonra soruna dönüşüyor. İlk hatayı yapanların rolü görmezden gelindiği ve hep başkaları suçlandığı için, hata soruna dönüştüğünde çözmek için kollar sıvanıyor, ama çözüm genellikle yeni sorunlar doğuracak bir hal alıyor.

Ekonomide durum böyle. Yargı alanında da. Dış politikada bu daha da belirgin halde.

Klişe olacak ama konuya en yakışan deyim, gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesine dair olandır. En üstteki düğmeyi yanlış ilikleyenin iliklediklerini daha sonra teker teker çözmek dışında yapabileceği başka bir yöntem yoktur.

Bizdeki durum şu: Gömleği yanlış ilikleyen hepsini çözüp yeniden iliklerken bir önceki yanlışı tekrarlıyor.

Hep yanlış yapılıyor, düzeltmeye çalışılırken eski yanlış yeniden tekrarlanıyor. Düzeltme uğraşlarının istenen sonucu vermesi doğal olarak imkansızlaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 23 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.025 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.667 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar