Cumhurbaşkanı ile iktidar ortağı partinin liderinin gittiği ilde aynı gün deprem oldu.. Bunun anlamı gözden kaçmamalı…

Dün akşam saatlerinde -20.04’te- Hatay ilimiz bir kez daha depremle sallandı. Önceki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli iki depremle kıyaslandığında 6.4 şiddetli yeni deprem önemsiz gibi görünebilir; ancak az...

Dün akşam saatlerinde -20.04’te- Hatay ilimiz bir kez daha depremle sallandı. Önceki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli iki depremle kıyaslandığında 6.4 şiddetli yeni deprem önemsiz gibi görünebilir; ancak az sayıda olsa da bu yenisinde de hayatını kaybedenler, yaralananlar var. Anlaşılan, iki depremden sonra kentte ayakta kalmaya devam eden bazı binalar da zarara uğramış görünüyor.

Uzman hocalar, iki depremden sonra da, Hatay ve çevresinin yeni sarsıntılara maruz kalabileceği konusunda açıklamalar yapıyorlardı.

Kahramanmaraş merkezli ilk iki depremi, meydana geldikleri saatlerde ayakta olduğumdan hissetmiştim; Hatay’daki son deprem Ankara’da hissedilmedi.

Son dört ayı eşite yakın aralıklarla İstanbul ile Ankara arasında geçiriyorum. Son bir aydır da Ankara’da kalmam gerekti. Aklım ise, uzman hocaların “Her an olabilir” beklentileri sebebiyle, günün her saatinde İstanbul’da.

İstanbul’da beklenen büyük deprem olduğunda -inşallah olmaz- meydana gelecek felaketin çapı şimdi maruz kalınanların çok daha ötesinde olabilecek.

Hazır mıyız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 41 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.619 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.923 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.260 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar