Bizim medya ile dünya medyası arasındaki değerlendirme farkı bu kadar mı olmalı, hayret…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (19.02.2023)'' Bizim medya ile dünya medyası arasındaki değerlendirme farkı bu kadar mı olmalı, hayret…'' başlıklı yazısı.

Yıllardır ülkemiz siyasetiyle ilgili yabancı medyada çıkan haber ve yazılardan haberdar olmamı sağlayan bir hizmetin abonesiyim. Google karşılıksız veriyor o hizmeti. Taradığı dünya basınından içinde ‘Tayyip Erdoğan’ ismi geçen ne kadar haber ve yazı varsa onları bana raporluyor Google.

Her gün.

Geçmişte günde bir kez gelen rapor son günlerde birkaç keze çıktı.

Dünya bizimle ve neler yaşadığımızla yakından ilgili.

Ülkenin kapılarını deprem sonrası yabancı arama-kurtarma ekiplerine açmamızın da bunda katkısı var. Tam 88 ülkeden 12 bine yakın yabancı deprem bölgesinde görev aldı. Bakan açıklamasına göre, gelenlerden 23 ülke ayrılsa da, yeni ülkeler gelmeye devam ediyor.

Onlar geldikçe ülkelerinin medyası da muhabirlerini onları -dolayısıyla deprem sonrası faaliyetleri ve yine dolayısıyla ülkede olup bitenleri- izlemek üzere Türkiye’ye gönderiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.531 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.919 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar