Atatürk Havalimanı yok edilmeye çalışılırken yüzlere vuran rahatsızlık

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (17.05.2022)''Atatürk Havalimanı yok edilmeye çalışılırken yüzlere vuran rahatsızlık'' başlıklı yazısı.

AK Parti’ye her şeye rağmen oy vereceğinden emin olduğum kişilerde huzursuzluğun arttığını görmemek mümkün değil. Çevremde öyleleri azaldı, ancak iktidarın siyasi ve bürokratik kadroları içerisinde yer alan ya da görev tanımlarının “Doğru yaptıklarında olduğu gibi kötü icraatlarında da -kısacası her durumda- AK Parti’yi desteklemek” olduğu bilinen yazar ve yorumcuların da tedirginlikleri artık yüzlerine vuruyor.

Yapılacak yanlış icraatları açıklarken ve açıklanmış yanlış icraatları savunurken eskisi kadar rahat görünmüyorlar.

İşleri zor ve bundan sonra daha da zor olacağı kesin.

Zorlukları şundan: Yanlışı açıklamaya çalışır veya savunurken gönülsüzlükleri belli olduğu için muhalefet daha kolay üzerlerine gidebiliyor ve yanlış icraatlar daha kolay anlatılabiliyor.

Eskisinden çok daha kolay.

Bu süreç Kanal İstanbul projesiyle başladı. Yanlış bir projeydi Kanal İstanbul; yalnızca çevre duyarlılığı açısından veya sınırsız maliyeti bakımından değil, İstanbul’u dünyanın incisi yapan Boğaz’ın ihtişamını gölgeleyeceği ve Türkiye’nin yıllar önce Montrö Antlaşması ile elde ettiği su kanallarından geçiş egemenliğini zedeleyeceği için de vahim bir yanlıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 40 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 3.930 Okunma AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.531 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.096 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.678 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar