Ustaları baş tacı eden İDA’ya tebrikler

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nce (İDA), düzenlenen Şeref Kürsüsü töreninde, bu yıl kürsüye Ceyda Aydede ve Necla Zarakol çıktı. İDA’nın kurucu...

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nce (İDA), düzenlenen Şeref Kürsüsü töreninde, bu yıl kürsüye Ceyda Aydede ve Necla Zarakol çıktı. İDA’nın kurucu üyelerinden olan Aydede ve Zarakol, pek çok sivil toplum kuruluşunda görev almış, halkla ilişkiler sektörünün profesyonelleşmesine büyük katkısı bulunmuş iki öncü kadın liderdir. Ceyda Aydede, ülkemizi Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği, IPRA, gibi pek çok uluslararası platformda temsil etmiş, Necla Zarakol’sa özellikle kriz yönetimi konusunda önemli başarılara imza atmıştır. İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah’ın da vurguladığı gibi, bu mesleğe emek veren kişilerin onurlandırılması aynı zamanda sektörün de onurlandırılması anlamına gelmektedir. Şeref Kürsüsü’nde yer alan ustaları ve onları baş tacı eden İDA’yı gönülden kutluyoruz.

Büyümenin şartı inovasyon

Nielsen verilerine göre, çorba, bulyon ve harç kategorisinde faaliyet gösteren Knorr’un geçen sene pazar değeri yüzde 15 arttı. Pazar payı yüzde 66’ya çıktı. Türkiye’deki tüketicinin damak tadına uygun ürünler geliştirmek için inovasyon çalışmaları yapan kuruluş, son dönemde paketli baharat ve çeşni pazarına yoğunlaştı. Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre, pazar yaklaşık 80 milyon TL hacminde. Knorr hem pazarı hem kendi payını büyütmek için pazarlama yatırımlarına ağırlık veriyor. Önümüzdeki dönemde yayına girecek olan kampanyada, gastronomi dünyasının iki ünlü ismi, şef Arda Türkmen ve gurme yazar Vedat Milor, Knorr’un tuz oranı düşük, sebze, ot ve baharatlarla yaratılmış yeni çeşni serisi tanıtacak.

Sanata kesintisiz destek

Anadolu Efes, 1992’den beri tiyatroya, 1988’den beri ise sinemaya kesintisiz olarak kaynak ayırıyor. Kuruluşun desteklediği tiyatrolar her yıl binlerce izleyiciye ulaşıyor. Anadolu Efes ayrıca Türkiye’de tiyatro ve sinema dallarında oyuncu ödülleri veren tek organizasyon olan Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’ne de destek veriyor.

Dünyanın en önemli tiyatro gruplarından Berliner Ensemble da 28-29 Mart’ta DasDas Tiyatro’da Brecht’in Kafkas Tebeşir Dairesi’ni Anadolu Efes’in katkılarıyla sahneledi. Geçen hafta konuşma fırsatı bulduğum Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş, DasDas’la birlikte gerçekleştirdikleri Mavi Sahne projesinden söz etti. Oyunlarını sergilemek için sahne bulmakta zorlanan genç tiyatrocular her çarşamba tiyatroseverlerle Mavi Sahne’de buluşacak. Üniversite öğrencileri oyunları sadece 10 TL’ye izleyebilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 192 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 118 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar