Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız?

Teknoloji geliştikçe, cihazlar akıllanıyor ve birbirine bağlanabiliyor. Tüketiciler, çevrelerindeki bağlantılı cihazları mobil uygulamalar aracılığıyla yönetebiliyor. Cihazlar ses komutları alıyor...

Teknoloji geliştikçe, cihazlar akıllanıyor ve birbirine bağlanabiliyor. Tüketiciler, çevrelerindeki bağlantılı cihazları mobil uygulamalar aracılığıyla yönetebiliyor. Cihazlar ses komutları alıyor, programlanabiliyor ve hızla öğreniyorlar. Eğitim, sağlık, oyun ve turizm sektörleri başta olmak üzere, pek çok alan sanal gerçeklik uygulamalarına, artırılmış hatta karışık gerçeklik çalışmalarına göre yeniden yapılanıyor.

Bu da doğal olarak daha hızlı, daha düşük maliyetli ve daha yüksek verimlilikte bağlantılar gerektiriyor. Akıl almaz bir hızla artan içerik, Ultra Geniş Bant Teknolojisi adı verilen gelişmiş teknolojiye olan talebi artırıyor. Sesin ve görüntünün en yüksek hızla ve güvenli bir biçimde iletilmesi amacıyla, pek çok ülke bu alana yoğunlaşmış durumda. 1987’de kurulan ve tümüyle çalışanlarının sahip olduğu dünya devi Huawei de, “ultra broadband” eko-sisteminin gelişmesi için büyük yatırım yapıyor.

Bağlantu kalitesini artırmak, maliyetleri düşürmek

Video ve ev hizmetleri senaryoları üzerinde çalışan Huawei, geçtiğimiz dönemde dünyanın pek çok yanında, 200’den fazla içerik üreticisi şirket ve yüzden fazla operatörle çalıştı. Bağlantıların kalitesini artırmak, ve maliyetleri düşürmek için onlarla birlikte Ar-Ge çalışmaları yürüttü. 11-12 Eylül tarihlerinde, İsviçre’nin Cenevre kentinde Huawei tarafından beşinci kez düzenlenen Ultra-Broadband Forum’da, Swisscom, Telefonica, Hong Kong Telecom, Telia, Orange Group, Vodafone Group, LG gibi dünyanın önde gelen telekom şirketleri yatırımları ve stratejilerini paylaştılar.

Huawei Taşıyıcı İş Grubu Başkanı ve Kıdemli Yöneticisi Ryan Ding, açılış konuşmasında ultra geniş bant endüstrisinin tüm dünyada büyük bir hızla geliştiğine dikkat çekti. Ultra HD videoların, interaktif oyunların, Bulut’taki artıırlmış gerçeklik çalışmalarının geniş bant sunan ağları gelişmeye zorladığın söyleyen Ding, telekom operatörleri ve endüstride yer alan şirketlerler birlikte pek çok inovasyona imza attıklarını ekledi.

Eko-sistem, ağ deneyimi, verimlilik

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 189 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 117 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar