Unilever’den sosyal medya uyarıları

Reklamcılar, son yıllarda artan bir biçimde sosyal medya hesaplarında takipçi sayısı yüksek olan kullanıcılarla işbirliği yapıyorlar. Bu ortaklıkların büyük bir kısmı markanın bilinirliğine...

Reklamcılar, son yıllarda artan bir biçimde sosyal medya hesaplarında takipçi sayısı yüksek olan kullanıcılarla işbirliği yapıyorlar. Bu ortaklıkların büyük bir kısmı markanın bilinirliğine ya da olumlu algısına pek bir katkısı olmuyor. Dünyanın en büyük reklamverenlerinden Unilever’in Pazarlama ve İletişim Bölümü Başkanı Keith Weed, Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nde reklam dünyasına sosyal medya kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

“Bir an önce güveni yeniden sağlamak için acil önlem almak gerekiyor” diyen Weed, dürüst olmayan kişi ve kuruluşlarla çalışmamak gerektiğini vurguladı. Weed, Unilever’in “influencer”larla çalışma politikasını üç maddede özetledi:

“Unilever bundan böyle, takipçi satın alan sosyal medya ünlüleriyle çalışmayacak; Unilever kendi markaları için hiç bir koşulda takipçi satın almayacak ve sadece yüzde yüz şeffaf olan ve piyasadaki olumsuz uygulamalara karşı çıkan kuruluşlarla çalışacak.

Marka değerinin sırrı yaratıcılıkta

Cannes Lions Uluslarası Yaratıcılık Festtivali’nde Kantar Millward Brown BrandZ sonuçlarını sundu. Geçtiğimiz 12 yılda 51 ülkede, 3.6 milyon tüketicinin 122 bin marka hakkındaki görüşlerini toplayan BrandZ Araştırması, yaratıcılığın ve kuralları değiştiren yeniliklerin bir marka değerini artıran en önemli unsurlar olduğunu ortaya koyuyor. Elde edlen verilere göre, yaratıcılık bir markanın değerinin yaklaışk yüzde 69 artmasına katkıda bulunuyor. Kuralları değiştiren, yepyeni çözümler ve yaklaşımlar getiren çalışmalarsa marka değerini yüzde 132 oranında artırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 192 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 118 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar