Perakende ve teknoloji birleşti, Amazon trilyon dolara gidiyor

Amazon’un borsadaki değeri 900 milyar dolara erişti. Böyle giderse, kuruluş trilyon dolar değerindeki markalar dönemini başlatacak. Analistler, Amazon’un Wall Street’teki dengeleri değiştireceğini ve önümüzdeki...

Amazon’un borsadaki değeri 900 milyar dolara erişti. Böyle giderse, kuruluş trilyon dolar değerindeki markalar dönemini başlatacak. Analistler, Amazon’un Wall Street’teki dengeleri değiştireceğini ve önümüzdeki dönemde Apple gibi dünyanın en büyük teknoloji markalarınden daha değerli bir hale gelebileceğin öngörüyorlar.

1994’te, Jeff Bezos’un sadece kitap satmak üzere bir garajda kurduğu Amazon, tüm krizleri atlatarak sürekli olarak büyüdü. Jeff Bezos, kitaplardan yeni alanlara geçti. Son dönemde, Whole Foods zincirini satın alarak gıda sektörüne de girdi. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla sesli aramadaki iddiasını artırdı. Kuruluş, sanal asistan sistemi Echo-Alexa’yı düzenli yatırımlarla destekliyor. Son olarak, uzun bir süre üzerinde çalıştıktan sonra, 2018 başında lanse ettiği Amazon Go marketlerini yaygınlaştırıyor. Ağırlıklı olarak otomasyonla çalışan bu marketler zinciri markanın gücüne güç katacağa benziyor.

Nike yönünü Çin’e çevirdi

Çin, Dünya Kupası’nda yer alamadı, ancak trend analistleri Çin’in gelecekte futbolda çok iddialı olacağını belirtiyorlar. Dünyaca ünlü reklam şirketi Wieden&Kennedy’nin Şangay’daki şubesi tarafından Nike için hazırlanan yeni reklam filmi işte bu trende cevap veriyor. Nike, Çin’in 2033’de dünya şampiyonu olacağı inancı üzerine kurulu bir senaryoyla Çinli tüketicilerin kalbini kazanmayı hedefliyor.

Ian Pons Jewell’ın yönettiği filmde, Pekin, Şangay ve Guangzhou’da antreman yapan genç yetenekler görülüyor. Wieden&Kennedy’nin yaratıcı yönetmenleri Matt Skibiak and Dong Hao, dünya şampiyonu olabileğini düşünen Çinli gençlere ilham vermek istediklerini belirtiyorlar. Çinli gençlere kafalarında şampiyon olabileceklerini hayal etmezlerse, asla hedefe erişemeyeceklerini hatırlatıyorlar.

Y ve Z nesli fiyat konusunda çok hassas

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 192 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 118 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar