İnternette sesli pazarlama dönemi

Geçtiğimiz yıllarda, sanal dünyanın yıldızı videolardı. YouTube’ın baş döndürücü yükselişi, pazarlama dünyasını da video formatına yönlendirmişti. Ancak, video...

Geçtiğimiz yıllarda, sanal dünyanın yıldızı videolardı. YouTube’ın baş döndürücü yükselişi, pazarlama dünyasını da video formatına yönlendirmişti. Ancak, video sayısı insanların izleme kapasitelerinin çok üstüne çıktı. Dolayısıyla, video formatının etkinliği azalmaya başladı.

Son dönemde, kullancıların sesli platformlara yöneldiği gözlemleniyor. Pandora, Spotify gibi online müzik kanallarının değeri yükseliyor. Amazon’un Alexa’sı ve Apple’ın Siri’si başta olmak üzere djital asistanlarla konuşma eğilimi yaygınlaşıyor. Dijital dünyada, videodan çok sesin ön plana çıkacağı varsayımı pazarlama dünyasını yakından ilgilendiiryor.. Pek çok küresel şirket arama motoru pazarlaması stratejilerinde sese daha fazla yer ayırıyorlar. Sesli aramalarda önde çıkmak için etkin anahtar sözcükler ve cümleler bulmaya çalışıyorlar.

Interactive Advertising Bureau’nun verilerine göre, dijital ses platformlarının reklam gelirleri 2016’da 1.1 milyar dolarlık bir hacme erişti. 2017’nin ilk yarısındaysa yüzde 42 oranında arttı.

Bu trend doğrultsında Spotify ve Pandora, şirket satın alarak büyüme hızlarını artırarak, 28 milyar dolarlık küresel radyo pastasından daha büyük pay kapmaya çalışıyorlar.

Yapay zekayla sohbet

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Google 20 yaşında ve 800 milyar dolar değerinde 27 Eylül 2018 | 234 Okunma Dijital ekonominin geleceği ne olacak? 20 Eylül 2018 | 191 Okunma Kameralar, ekranlar, gözlükler ve videolardan oluşan bir geleceğe hazır mıyız? 13 Eylül 2018 | 116 Okunma Organik pazarlama dönemi 06 Eylül 2018 | 117 Okunma Satışa giden yol duygulardan geçiyor 30 Ağustos 2018 | 84 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar