Okumak, vakit meselesi değil; zevk meselesidir, idrak meselesidir!

-I- İçinde bulunduğumuz küresel çağ; herkesi, her şeyi bölüyor, bölerek çoğaltıyor, çoğaltarak içini boşaltıyor. Mesela yirmi yıl önce daha çok kütüphane istiyoruz diye...

-I-

İçinde bulunduğumuz küresel çağ; herkesi, her şeyi bölüyor, bölerek çoğaltıyor, çoğaltarak içini boşaltıyor.

Mesela yirmi yıl önce daha çok kütüphane istiyoruz diye bir yazı kaleme almış olsaydım, “hislerimize tercüman oldunuz” diyen mektuplarla karşılaşırdım. Ya da en kötüsü yazı pek ses getirmezdi.

Daha çok AVM değil daha çok kütüphane istiyoruz, kitap kafe değil kütüphane istiyoruz diye bitirdiğim yazıyı “beğenenler” sessizliklerini sonuna kadar muhafaza ederken; sosyal medya üzerinden performans skoru tutanlar yazı vesilesiyle, şahsımı hedef aldı. Şahsımı hedef alan itirazları “değerlendirmeyeceğim”, ama kütüphaneyi gereksiz gören bazı itirazları dikkatinize sunmak istiyorum.

İtiraz: Kimse kitap okumuyor, benim gittiğim... kütüphanede herkes test çözüyor. Kitap okuyana rastlamadım.

Cevap: Kütüphanede test çözmek kütüphane adabına ya da maksadına aykırı bir eylem değildir. Kütüphanede test çözenlerin şikayet konusu olması, kütüphanelerin kapasitesinin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Şikayetin sebebi şu: “O her yerde test çözebilir oysa benim araştırma yapmam için bu kütüphane şart.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si... 03 Mayıs 2024 | 393 Okunma “Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 426 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 734 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar