Madde bağımlılığı ile mücadele (6)

Madde kötüye kullanımı ve bağımlılığı gencin kontrolünü kaybetmesi, merak veya akran gurubundan dışlanma korkusuyla gelişen çok yönlü sorun olarak kaşımıza...

Madde kötüye kullanımı ve bağımlılığı gencin kontrolünü kaybetmesi, merak veya akran gurubundan dışlanma korkusuyla gelişen çok yönlü sorun olarak kaşımıza çıkıyor.

Ebeveynlerin çocuklarıyla iletişimi geçmişten günümüze hızlı bir değişim yaşanıyor.

Hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün yarattığı sorunlar gençler arasında zararlı alışkanlıkların artışında önemli bir faktör oluşturuyor. Madde bağımlılığı ile mücadele gençlerin ve ailelerin sorunlarla baş edebilme becerilerinin gelişmesinden geçiyor.

Gençlerin katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi amacıyla koruyucu-önleyici- eğitici-geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici işlevleri olan kurumlar en kolay ulaşılabilir şekilde gençliğin ve toplumun hizmetine sunmalıyız.

Madde bağımlılığı ile mücadelede “risk altında korunması gereken çocuklar” çalıştay sonuç bildirgesiyle Başakşehir STK Platformu komoyunun dikkatine sunarak en etkin çalışmalardan birisini bir sivil toplum platform olarak gerçekleştirmiş bulunuyor.

Bağımlılıkla mücadele

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklara sosyal destek! 18 Eylül 2017 | 131 Okunma Eyvah çocuğum okula başlıyor 09 Eylül 2017 | 507 Okunma Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım! 02 Eylül 2017 | 156 Okunma Aile içi iletişim çatışmaları 26 Ağustos 2017 | 476 Okunma Kişilerarası iletişim çatışmaları 19 Ağustos 2017 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar