Kardeşlik, yardımlaşma ve dostluk

Ramazan ayının ilk haftasını Suriye'de devam eden savaş, kan ve gözyaşlarıyla idrak ediyoruz. Savaşlar nedeniyle içinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük göç dalgasıyla karşı...

Ramazan ayının ilk haftasını Suriye'de devam eden savaş, kan ve gözyaşlarıyla idrak ediyoruz. Savaşlar nedeniyle içinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük göç dalgasıyla karşı karşıyayız. Milyonlarca insan evini, yurdunu terk ederek olumsuz insani koşullar altında çalışmaya ve yaşamaya devam ediyor.

Küreselleşmenin, insan tarafı yok!

Küreselleşme devrinin başlamasıyla birlikte sermaye, mal ve hizmetler çok daha rahat yer değiştiriyor. Toplumsal değişime paralel insanlarda tüketim eğilimi hızla artıyor. Kentleşme, üretim araçlarında değişim, kitle araçlarında hızla gelişme, insanlığı değiştirmeye toplumları dönüştürmeye tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlar üretilen mal ve hizmetlerle hayatına yön veriyor. İnsan, adeta tüketim nesnesine dönüşüyor. Popüler kültürün ürettiği araçlar yaşamını kuşatıyor, hayat ile ilgili değerlerini oluşturuyor.

Vahşi kapitalizm yoksulluk sebebidir.

Liberal piyasa ekonomisinin fikir babaları küreselleşmenin bütün dünyaya refah artışı bahşedeceğini söylüyorlardı. Aradan yıllar geçti ama milyonlarca insan hala fakirlik çekiyor, içecek su bulamıyor, tıbbi bakımdan ve eğitimden yoksun yaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklara sosyal destek! 18 Eylül 2017 | 131 Okunma Eyvah çocuğum okula başlıyor 09 Eylül 2017 | 507 Okunma Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım! 02 Eylül 2017 | 156 Okunma Aile içi iletişim çatışmaları 26 Ağustos 2017 | 476 Okunma Kişilerarası iletişim çatışmaları 19 Ağustos 2017 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar