Nebi, Resul ve Peygamber

İslam’ın bir iman bir de amel yönü olduğu bilinir. Birisi iman, diğeri İslam kelimeleriyle ifade edilir. Kelime olarak aralarındaki farkı söz konusu etmediğimizde mümin, aynı zamanda müslim/müslüman, müslim...

İslam’ın bir iman bir de amel yönü olduğu bilinir. Birisi iman, diğeri İslam kelimeleriyle ifade edilir. Kelime olarak aralarındaki farkı söz konusu etmediğimizde mümin, aynı zamanda müslim/müslüman, müslim de aynı zamanda mümindir. İnanma ve inandığı ile amel etme yönleri kastedildiğinde ise aralarındaki farka işaret edilir.

Ama bu dinin özel adı iman değil ‘İslam’dır. Bu da İslam kelimesinin ikisini birden kapsadığını gösterir. Belki onun için ‘iman’ büyük harfle yazılmaz da ‘İslam’ büyük harfle yazılır.

Resulüllah’ın (sa) hadisi şeriflerine dayanarak iman için olmazsa olmaz esaslar ‘Amentü’ metniyle anlatılır. ‘Amentü’de sayılan altı iman esası Resulüllah’ın bir hadisidir. Bir başka hadiste de bizim İslam’ın şartları dediğimiz ameller sayılır.

Mümin ve Müslüman olma öncelikle Allah’a imanla başlar....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgi imandandır 29 Nisan 2022 | 263 Okunma İki olay üzerinden iki ilginç kavram 24 Nisan 2022 | 268 Okunma Şeytan nedir? 22 Nisan 2022 | 350 Okunma Teravihin hikâyesi ve tilavetin başına gelenler 17 Nisan 2022 | 800 Okunma Savrulduğumuzun farkında mıyız? 15 Nisan 2022 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar