Ekonomik kriz yaygaracılarının derdi ne?

Türkiye'den vazgeçmediler. Yenildiler ama durulmak gibi bir niyetleri yok.Yeni yöntemlerle, yeni saldırılarla bu ülkeyi teslim almak niyetleri.15 Temmuz darbe ve işgal girişimi 2013'ten beri Türkiye'ye karşı verilen kirli savaşın...

Türkiye'den vazgeçmediler. Yenildiler ama durulmak gibi bir niyetleri yok.
Yeni yöntemlerle, yeni saldırılarla bu ülkeyi teslim almak niyetleri.
15 Temmuz darbe ve işgal girişimi 2013'ten beri Türkiye'ye karşı verilen kirli savaşın son halkasıydı.
Bu üç yılı aşkın sürede Türkiye düşmanları ortak bir hedefe kilitlendi.
Siyasal alanda kaos, ekonomik alanda kriz, toplumsal alanda çatışma, kültürel alanda yarılma. Ve bütün bunlara eşlik edecek şekilde uluslararası alanda yalnızlaşma, ötekileştirilme.
Yani amaç, Türkiye'nin küçülmesi, bölünmesi, işgale hazır hale getirilmesiydi.
Türkiye'nin istiklaline, istikrarına ve istikbaline kastedilmek istendi. Bugüne dek çok şükür başarılı olamadılar, büyük bir hezimet yaşadılar.
Ama yine de uslanmadılar, uslanmıyorlar.
15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin son olmayacağını hepimiz biliyorduk. Melez yöntemlerin kullanıldığı sürekli bir savaş bu. Peki şu anda ne yapıyorlar? Küresel ekonomideki korku iklimini ve dalgalanmaları Türkiye'de bir yönetim değişikliği meydana getirmek için kullanıyorlar.
Türkiye'nin bir "ekonomik kriz" yaşadığı imajını oluşturmak, bu imaj üzerinden siyasetin alanını daraltmak istiyorlar.
Hedefleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti hükümetini "ekonomik kriz" algısı üzerinden indirmek. TÜSİAD'a "endişeliyiz" açıklamaları yaptırıyorlar. Tıpkı Gezi kalkışması günlerinde, 17-25 Aralık ortamında, 6-8 Ekim olayları günlerinde olduğu gibi. PKK ve DEAŞ'ın el ele vererek Türkiye'yi kana buladığı zamanlardaki gibi.
CHP'ye "Türkiye'de ilk kez ekonomik OHAL yaşanıyor" diye yaygara yaptırıyorlar.
Neymiş?
Türkiye, daha önce böyle büyük bir krizin eşiğine gelmemiş. Bu, ne 1994'e, ne 2001 krizine benzermiş! Meğerse, FETÖ operasyonları iş dünyasını çok tedirgin ediyormuş. Ama en çok da "tek adam rejimi çılgınlığı"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.908 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.748 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar