Düşman orada, peki ya biz neredeyiz?

Uzun süredir tekrarladığım bir husus var. Bundan böyle bölgemizde ABD'ye güvenip de tek bir adım dahi atamayız, atmamalıyız. Türkiye'yi bu noktaya getiren ABD'den başkası değil. ABD'nin 2010 sonrası Ortadoğu...

Uzun süredir tekrarladığım bir husus var. Bundan böyle bölgemizde ABD'ye güvenip de tek bir adım dahi atamayız, atmamalıyız. Türkiye'yi bu noktaya getiren ABD'den başkası değil. ABD'nin 2010 sonrası Ortadoğu politikası neredeyse "Türkiye'ye kaybettirmek" esası üzerine bina edilmiş gibi duruyor. En azından "Türkiye'nin kazanımlarını elinden almak" amacıyla hareket edildiği çok net.
ABD'nin 15 Temmuz darbe girişimi öncesindeki politikalarını unutmuş değiliz. Bugünden geriye dönüp baktığımızda Obama yönetimi Türkiye'de darbeye zemin hazırlamak için elinden geleni ardına koymamış. Elinden gelenler daha fazla olsa, Türkiye'de güçlü bir siyasal liderlik olmamış olsaydı olumlu sonuç alabileceklerdi. Alamadılar. Darbe sürecinde ve sonrasında yaşananlar da hepimizin malumu. ABD yönetimi bu sürecin mimarı olan FETÖ liderini Türkiye'ye geri vermeyerek ve örgütü korumaya, kollamaya, Türkiye'ye karşı bir tavır takınmaya devam ediyor.

***

ABD, Suriye'nin ve Irak'ın parçalanması politikasını hatırı sayılır bir süredir hayata geçirmeye çalışıyor. DEAŞ'la mücadele adı altında son dönemde attığı adımlar PKK'yı silahlandırmaya ve etki alanını büyütmeye yarıyor. DEAŞ'tan temizlenen bölgelere PKK yerleşiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar