Boğaziçi Üniversitesi Antarktika’da mı?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan atandı. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisini tebrik ediyorum.Kaliteyi esas alarak ve içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarını gözeterek...

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan atandı. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisini tebrik ediyorum.
Kaliteyi esas alarak ve içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarını gözeterek başarılı bir yönetim performansı ortaya koymasını temenni ediyorum.
Bunun öncelikli şartı, şu anda maruz bırakılmaya çalışıldığı "mahalle baskısına" teslim olmaması. Çevrele, dengele, olmadı tahrip et! Eski Türkiye'nin imtiyazlı sınıfları bu yaklaşımla bu ülkenin birçok kurumunu kötürüm hale getirmeye çalıştılar.
Ne yazık ki yer yer başarı da elde ettiler.
Atama yapıldı yapılmasına ama Boğaziçi Üniversitesi'ni kendileri için bir "kale" gibi görenler bundan ziyadesiyle rahatsız oldular. "Kayyum rektör istemiyoruz" diye öğrencileri sahaya sürüyorlar. Slogan da slogan hani! FETÖ ve PKK ortak yapımı.
Bet sesleriyle "çav bella" çığırarak rektör atamasını protesto ediyorlar güya. Şaka değil.
Üniversite bahçesinde "sen ey partizan, beni de götür dağlarınıza, dayanamam tutsaklığa" diye bağırıyorlar. Manyak bunlar!
Ama bunlara çanak tutan, bunları motive edenler daha da manyak.
Cahillikleri paçalarından akıyor.
"Boğaziçi Üniversitesi rektörü seçime dahi girmemiş biri oldu" diye yaygara yapıyorlar. CHP durur mu? "Ucuza muhalefet var, gelen mi" çağrısına balıklama atladılar. CHP milletvekili Niyazi Nefi Kara, "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne aday olmayan birini ata sonra demokrasi de. İkiyüzlülüğünüzden usandık be" diye mesaj verdi. Diğer bir milletvekili, Hürriyet'in eski yöneticisi Enis Berberoğlu hızını alamayıp daha da ileri gitti.
"Boğaziçi'ne aday olmadan atanan hemen görevi iade etmeli. Mesele şahsi yeterlilik veya vasıf değil akademik bağımsızlığa darbeye itirazdır" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.775 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.752 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.289 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar