Öptük başımıza koyduk!

İbret alanlar için, pek çok mesaj içeren ilginç bir seçim yaşadık. Daha önce esamisi bile okunmayan yüzde 1’ler, çeyrekler ilk kez bir yerde toplandı ve HDP’nin barajı aşması sağlandı....

İbret alanlar için, pek çok mesaj içeren ilginç bir seçim yaşadık. Daha önce esamisi bile okunmayan yüzde 1’ler, çeyrekler ilk kez bir yerde toplandı ve HDP’nin barajı aşması sağlandı. Demirtaş da “emanet” diyor zaten bu oylara.

Türkiye’nin seçimi bu kez siyasi-ekonomik istikrardan, 13 yıllık tek parti hükümetlerinin devamından değil koalisyondan yana oldu. Aslında beklenmeyen değildi. (http://haber.star.com.tr/yazar/koalisyon/yazi-1031909)

Söylenecek tek şey var: Sandıktan çıkan halk emridir, milli iradedir. Öpmeli başımıza koymalıyız. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi “Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir.”

Sonuçlara gelirsek:

- Sandık, parlamenter sistemin neden sıkıntılı olduğunu tecrübe etmeye, başkanlığın gerekliliğini ise düşünmeye bir imkan verdi aslında. Seçime gidildi ve Türkiye’nin bir hükümeti yok! Kaç zamana kadar olmayacağını bilen de yok! Sandığa gidip hükümetini ve başkanını seçmeye -parlamentodan ayrı olarak) yarayan sisteme başkanlık diyoruz. Türkiye bunu düşünecektir.

- AK Parti 13 yıllık iktidarının ardından sandıktan birinci parti olarak çıktı. Hem de en yakın rakibine 16 puan fark atarak. Bu bir başarıdır. Buruktur ancak AK Parti krizi fırsata çevirebilirse alternatifsizliğini Türkiye için de yeniden bir imkana çevirmiş olur.

- AK Parti tabanının rahatsız olduğu konular parti yönetimince bilinmez değildir. Açıkların kapatılması, birikmiş safraların, yüklenilmiş kamburların atılması ve tabanın kaygılarının ciddiye alınması gerekmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar