BM muhtarlar toplantısı ve Erdoğan’ın yükselişi

Anlaşılan o ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünyanın en yavan şakası olarak kalmakta ısrarcı. Net tutum gerektiren mühim memleket meselelerinde bile hem iki uç arasında kalıp hem ciddiye...

Anlaşılan o ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünyanın en yavan şakası olarak kalmakta ısrarcı. Net tutum gerektiren mühim memleket meselelerinde bile hem iki uç arasında kalıp hem ciddiye alınmayı bekleyen nevi şahsına münhasır biri Sayın Kılıçdaroğlu.

Darbe görünümlü işgal girişiminin üzerinden sadece iki ay geçmişken ve terörle mücadele sürerken Yenikapı Ruhu’ndan sıyrılıp fabrika ayarlarına dönüşü vakitsiz bir düşüş olarak telakki etmiyor mesela. Son olarak BM genel kurulunda yaptığı tarihi konuşmayla Türkiye’nin göğsünü kabartan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında şunu diyebildi Kemal Bey: “Erdoğan konuşurken utandım. Dünyanın liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor belli değil.”

Neden bu eziklik? Türkiye idari yapısının ve demokratik temsilin temelinde muhtarlar olduğunu bilmiyor olabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu? Mahalle yönetmenin ülke yönetmekten daha az değerli olduğunu nereden çıkarıyor? Bir devlet başkanının mahalle muhtarlarına da, dünya liderlerine de aynı gerçekleri aynı netlikte dile getirmesinin önemini mi kavrayamıyor yoksa?

Erdoğan ile iftihar ettik

Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı manifesto mertebesine çıkaran unsur konuşmanın içeriğiyle kısıtlı değildi. Belirleyici olan, Erdoğan’ın bizatihi BM’deki varlığıydı. BM toplantısı Erdoğan’ın 15 Temmuz’dan sonraki ilk katılımıydı ve 15 Temmuz’da ilk hedef Erdoğan, nihai hedef Erdoğansız Türkiye’nin kolayca düşürülmesiydi. 2012’den beri her yolu deneyip başarısız oldukları için bunca pervasızlaştılar 15 Temmuz’da.

Lakin yine başaramadılar. Erdoğan’ı alamadıkları gibi zayıflatamadılar da. Bilakis... Darbe girişimi ülkedeki siyasi, ideolojik, sosyolojik, kültürel tüm farklılıkların “tek millet”, “tek devlet”, “tek vatan”, “tek bayrak” potasında eritti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da hem darbenin atlatılması hem de “yurtta sulh”un sağlanmasında son derece başarılı bir liderlik sergileyerek siyasi kariyerinin zirvesine ulaştı.

‘Hak’kı temsil ve teslim etti

Siyasiler, kriz anlarında lider olur ya da olmazlar. Erdoğan’ın liderliğinin Türkiye ve bölge

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar